عباس سلگی، فوق تخصص بیماریهای عفونی، متخصص کودکان و نوزادان و همچنین رئیس بیمارستان کودکان مفید، در مصاحبه با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان، درباره بیماریهایی که کودکان بیشتر ممکن است به آنها مبتلا بشوند توضیح داد: اکثریت کودکان، چون بیماری زمینهای ندارند با توجه به سنشان مستعد خیلی از بیماریهایی که در بزرگسالان میبینیم نیستند، اما در مورد میکروبها و ویروسها این موضوع برعکس است؛ یعنی استعداد بچهها برای ابتلا به بیماریهای ویروسی از بزرگسالان بیشتر است.
ارتباط بین افزایش زیاد وزن بدن و سرطان به خصوص در مورد سرطان سینه واضح است، اما در مورد سرطان ریه، سیگار به عنوان عامل اصلی آن معرفی میشود و در مورد چربی، تأثیر آن کمتر مورد توجه قرار گرفته است.
اخیراً محققان دانشگاه پزشکی چونگ کینگ در چین مطالعهای را برای بررسی تأثیر درصد چربی در رژیم غذایی بر خطر ابتلا به سرطان ریه انجام دادند.
به گزارش مدیکال نیوز تودی، تیم تحقیقاتی چینی دادههای یک مطالعه مشاهدهای گسترده را که شامل بیش از ۹۸۰۰۰ نفری بود که در یک مطالعه سرطان در ایالات متحده شرکت کردند، تجزیه و تحلیل نموده و دریافتند که خطر ابتلا به سرطان ریه در بین افرادی که کمترین میزان چربی را در رژیم غذایی خود داشتند، ۲۴ درصد کمتر است.
این کاهش در میان سیگاریها بارزتر بود، زیرا خطر ابتلا به این نوع سرطان در میان سیگاریهایی که از رژیم غذایی کمچرب پیروی میکردند ۲۹ درصد کاهش یافت.
نتایج رابطه معکوس بین رژیمهای غذایی کم چرب و خطر ابتلا به سرطان ریه را به صورت خطی و وابسته به هر دوز نشان داد.
این امر برای افراد سیگاری بارزتر بود و رژیمهای غذایی پرچرب با افزایش خطر سرطان ریه سلول کوچک مرتبط بود.
منبع: الجزیره