میثاق طب

جمع آوری اطلاعات پزشکی

میثاق طب

جمع آوری اطلاعات پزشکی

خواص انبه در طب سنتی

خواص : انبه Mango
نام علمی Mangifera indica
انبه درختی است زیبا که ارتفاع آن تا 10 متر می رسد . منشا انبه هند و مالزی و برمه می باشد ولی هم اکنون در تمام مناق استوایی و حاره کشت می شود . انبه از 4000 سال پیش وجود داشته است .
برگهای این درخت نیزه ای شکل ، گلهای آن زرد یا قرمز رنگ و بصورت خوشه ای وجود دارد . میوه آن که انبه یا منگو نامیده می شود بیضوی شکل و دارای طعمی مطبوع وشیرین بوده و دارای هسته ای نسبتا بزرگ است . انبه در اوائل ماه می می رسد و تا اوائل سپتامبر موجود است .
انبه رسیده از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک و نارس آن سرد و خشک است . انبه نارس تولید کننده بلغم و سودا در بدن می باشد .

خواص ومضرات انبه

1)انبه بسیار مقوی بوده و تقویت کننده بدن است .

2)انبه تقویت کننده قوای جنسی است .
3)رنگ صورت را درخشان می کند .
4)دهان را خوشبو می کند .
5)ادرار آور است .
6)یبوست را برطرف می کند .
7)انبه دارای مقدر زیادی اسید گالیک است . بنبراین سیستم هضم را ضد عفونی و تمیز می کند .
8)انبه تمیز کننده خون می باشد .
9)خوردن انبه بوی بد بدن را از بین می برد .
10)انبه حرارت بدن را کاهش می دهد و تب را پائین می آرود .
11)برای رفع اسهال مفید است .
12)خوردن انبه ، سردرد ، تنگی نفس و سرفه را از بین می برد .
13)برای درمان بواسیر مفید است .
14)عطش را برطرف می کند.
15)انبه چون گرم است برای گرم مزاجان مناسب نیست و این اشخاص باید آنرا با سکنجبین بخورند .
خواص مغز هسته انبه 
انبه دارای هسته بزرگی است که در وسط آن مغز آن قرار درد که بجای مغز بادام می توان از آن در شیرینی جات استفاده کرد .
مغز هسته انبه از نظر طب قدیم ایران سرد و خشک است .
1-خوردن مغز هسته اسهال را برطرف می کند .
2-برای معا لجه سرما خوردگی مصرف می شود .
3-سرفه های سخت را درمان می کند .
4-درمان کننده بواسیر خونی است .
5-خانم هائیکه دچار خونریزی از رحم می باشند و یا بین دو عادت ماهیانه خونریزی دارند برای رفع آن باید از مغز انبه استفاده کنند .
6-مغز هسته انبه کرم کش و ضد اسهال است .
7-برای تسکین آسم و تنگی نفس مفید است .
8-ضد استفراغ است .
دیگر خواص درخت انبه 
1.گل انبه سرد و خشک است و اسهال را رفع می کند .
2.اگر شکوفه درخت انبه را خشک کرده و هر روز حدود 3 گرم آنرا با 10 گرم شکر بخورند سرعت انزال را معالجه می کند .
3.صمغ درخت انبه را با روغن و آبلیمو مخلوط کنید برای ناراحتی های پوست مفید است .
4.برای برطرف کردن ریزش مو ، آب برگهای درخت انبه را روی سر بمالید .
5.برای تقویت دندان و لثه دم کرده برگ درخت انبه را مضمضه کنید .
مضرات : 
هضم انبه برای بعضی از افراد سخت است و ممکن است ایجاد خارش و دمل نمائید .
اگر خوردن انبه ایجاد نفخ بکند باید آنرا با زنجبیل خورد .
طب سنتی و گیاهان دارویی-داروی گیاهی - کتب طب 

غذاهای ممنوعه برای شیوع آلزایمر را بشناسید

پژوهشگران لیستی از غذاهای ضد ابتلا به آلزایمر و نیز لیستی از غذاهای تشدید کننده علائم بیماری آلزایمر را به تازگی تدوین کرده‌اند. 
 
گفتنی است، از جمله مواد غذایی ضد آلزایمر ماهی، روغن زیتون، مرغ، لوبیا، آجیل، انواع توت‌ها و سالاد است. 
 
بررسی‌ها نشان می‌دهند، درعوض مواد غذایی مانند پنیر، انواع پاستاها و شیرینی‌ها می‌توانند علائم آلزایمر را تشدید کنند. 
 
پژوهشگران رعایت و خوردن مواد غذایی ضد آلزایمر را تا 53 درصد در عدم ابتلا به این بیماری مؤثر دانسته‌اند. 
 
پژوهشگران علاوه بر شیرینی و پنیر موادی مانند گوشت قرمز، کره، مواد غذایی سرخ شده و انواع فست‌فودها را نیز در تشدید ابتلا به آلزایمر و زوال مغز در سالمندان مؤثر دانسته‌اند. 
 
زغال‌اخته و توت فرنگی نیز بر اساس مطالعات اثر بسیار مفید و مؤثری در پیشگیری از ابتلا به آلزایمر دارند. 
 

وقتی دندان و قلب متحد می شوند

مطالعات انجام شده در انگلیس نشان می دهند که مسواک زدن و استفاده از نخ دندان به طور منظم، خطر حملات قلبی را کاهش می دهند. چرا که باکتری های لثه که موجب بروز پلاک های دندانی می شوند، می توانند از دهان به جریان خون منتقل شده و احتمال تشکیل لخته های خونی، خطر حمله قلبی و بیماری های قلبی را افزایش دهند.

متخصصان معتقدند که عدم رعایت بهداشت دهان و دندان منجر به خونریزی لثه ها شده و شرایط انتقال باکتری ها به جریان خون را فراهم می کند، این باکتری ها موجب تشکیل لخته های خونی و در نهایت ابتلا به بیماری های قلبی می شوند. بنابراین در پبشگیری از بیماری های قلبی- عروقی علاوه بر توجه به رژیم غذایی، ورزش، کلسترول خون و فشارخون باید بهداشت و سلامت دهان و دندان نیز مد نظر قرار گیرد.
 
عدم استفاده منظم از مسواک و نخ دندان موجب تجمع باکتری استرپتوکوکوس در دهان شده و تشکیل پلاک های دندانی و بیماری های لثه را موجب می شود. بیماری های لثه موجب درد و خونریزی لثه ها شده و در نتیجه باکتری ها به داخل جریان خون نفوذ می کنند. باکتری استرپتوکوکوس پس از ورود به جریان خون، پروتئینی به نام PadA را بر روی سطح خارجی خود جذب کرده و موجب تجمع پلاکت های خون و تشکیل لخته خون می شود.
 
این اتفاق در واقع مکانیسم دفاعی باکتری است که خود را به طور کامل در توده ای از پلاکت ها محصور می کند تا در برابر سیستم ایمنی میزبان و همچنین آنتی بیوتیک های مصرفی محافظت شود. متاسفانه تجمع پلاکت ها موجب ایجاد لخته های خونی شده و با التهاب و انسداد عروق خونی همراه است، در نتیجه خون رسانی به قلب و مغز مختل می گردد.

محققان در حال بررسی چگونگی عمل پروتئین PadA در تجمع پلاکت ها هستند تا بتوانند با مهار کردن آن، بیماری های قلبی- عروقی را که بزرگترین عامل مرگ و میر در دنیا هستند، درمان نمایند.

۲ بار مسواک روزانه با خمیر دندان های حاوی فلوراید، کاهش مصرف نوشیدنی ها و مواد غذایی شیرین و مراجعه منظم به دندانپزشک نه تنها به سلامت دهان و دندان کمک می کند، بلکه قادر است از ابتلا به بیماری های قلبی- عروقی نیز پیشگیری نماید.

انتهای پیام/

چند نکته مهم در نگهداری و دم کردن چای

شما می‌توانید با رعایت چند اصل ساده و اساسی از مهمانان نوروزی خود با چای خوش طعم و خوش عطری پذیرایی کنید. از این نکته‌های ساده غافل نشوید:

اصل اول: لزومی ندارد کتری را پر از آب بکنید بلکه مقداری آب بریزید که جوش بیاید. وقتی چای را دم کردید مجددا در کتری به مقدار لازم آب بریزید. با این کار هم در مصرف سوخت صرفه‌جویی کرده‌اید و هم آب کتری زودتر به جوش می‌آید. همیشه سعی کنید از آب تازه استفاده کنید مسلما آبی که چند بارجوشیده، در طعم و خاصیت چای اثر زیادی می‌گذارد. آب چندبار جوشیده را پای گل‌ها و در گلدان‌ها بریزید.

 توجه داشته باشید آب سرد در کتری بریزید.خیلی وقت‌ها اتفاق می‌افتد که برای تسریع در درست کردن چای از آب گرم کمک می‌گیریم که این مسئله سبب ایجاد لکه‌هایی درون استکان یا فنجان چای می‌شود. در واقع این لکه‌ها نشانگر این است که آب گرم یا حتی داغ درکتری ریخته شده است. حواستان باشد که هیچ‌گاه نگذارید آب کتری زیاد بجوشد چون چای شما بد‌رنگ و بی‌مزه می‌شود.
 
اصل دوم: برای دم کردن یا نوشیدن چای سعی کنید از ظروف چینی استفاده کنید.البته سرامیک لعابدار و ظروف شیشه‌ای نیز در مراتب بعدی مناسب هستند. بهتر است که قوری را قبل از دم کردن چای گرم کنید. برای این کار می‌توانید قوری را روی کتری در حال جوش بگذارید یاکمی زیر شیر آب گرم بگیرید و همچنین می‌توانیدآب جوش آمده را درون قوری بریزید و بعد خالی کنید؛ با این کار چای بهتر و زودتر دم‌می‌کشد.

اصل سوم : چای انواع مختلفی دارد و زمان دم کشیدن هر کدام از آنها، متفاوت است. معمولا چای ظرف 3 تا 5 دقیقه دم می‌کشد اما بعضی از انواع دیگر بین 10 تا 20 دقیقه طول می‌کشد که به اصطلاح «دیر دم» هستند. شما هم بر اثر تمرین و تجربه می‌توانید مدت مناسب برای دم کشیدن چای خود را پیدا کنید.

دقت کنید که چای شما زیاد دم نکشد که جوشیده می‌شود و تمام زحمات شما به باد خواهد رفت. ایجاد تنوع در چای اگر می‌خواهید از مهمان‌های نوروزی خود به نحو احسن پذیرایی کنید، بهتراست تنوعی در طعم و مزه چای خود ایجاد کنید.

شما می‌توانید با توجه به سلیقه مهمانانتان از یکی از طعم‌دهنده‌های زیر استفاده کنید: زعفران یا چوب دارچین یا چند دانه هل که بهترین آن هل سبز است را درون قوری چای بیندازید. همچنین گل بهارنارنج یا محمدی خیلی چای را خوش طعم و خوش عطر می‌کند فقط کافی است چند پر گل بهار نارنج یا محمدی را داخل قوری بیندازید. چند برگ نعناع هم مسلما تأثیر بسزایی در طعم چای دارد.توجه داشته باشید اگر به بهار نارنج، گل محمدی و... دسترسی ندارید می‌توانید از عرقیجات آنها استفاده کنید. توجه داشته باشید که در اضافه کردن این طعم دهنده ها زیاده روی نکنید. مسلما مقدار اندکش مفید و مقدار زیاد آن مضر است.

پیشنهاد ویژه «به» را رنده کنید و روی سینی فلزی خشک کنید. بعد به خشک شده را همراه با برگ‌های چای دم کنید. این چای سبب رفع خستگی می‌شود و به آرامش شما کمک می‌کند. اگر از مهمانی‌های شما سیب قرمزهای نیم خورده باقی مانده است آنها را بشویید و تکه تکه کنید و در قوری چای بیندازید. حتما چای با عطر فوق العاده تری خواهید داشت.

چند اصل مهم در نگهداری چای

1 - چای خشک بوی هر چیزی مخصوصا مواد غذایی تند مثل سیر، پیاز و... را خیلی زود به خود می‌گیرد. از این‌ رو آن ‌را در ظروف دربسته شیشه‌ای یا چینی نگهداری کنید و به‌محض استفاده در آن ظرف را محکم ببندید. 

2 - بهتر است چای را به دور از گرما، سرما، نور و رطوبت نگه دارید. یخچال یا فریزر اصلا مکان مناسبی برای نگهداری آنها نیست.

3 - نکته اساسی این است که چای همانند موادغذایی دیگر امکان فساد پذیری دارد، پس حتما به تاریخ تولید و انقضای بسته چای توجه کنید.
 

اطلاعاتی در باره ی تخمه هندوانه و خواص آن

درهر چهار گرم از تخمه هندوانه 21 میلی‌گرم منیزیم وجود دارد

متخصصان تغذیه می‌گویند تخمه هندوانه که بیشتر مردم آن را دور می‌ریزند دارای ارزش‌ غذایی بالایی است.

تخمه‌ هندوانه منبع غنی از مواد مغذی بوده و کالری آن نیز پایین است و به همین خاطر متخصصان می‌گویند که تخمه‌ هندوانه بوداده می‌تواند جایگزین خوبی برای میان وعده‌های ناسالم باشد.

فوائد تخمه‌ هندوانه  برای سلامت بدن :
میزان کالری پایین: بررسی‌ها نشان می‌دهد 28 گرم تخمه هندوانه حاوی 158 کالری است که با 28 گرم چیپس سیب‌زمینی، کالری مشابهی دارد اما نکته قابل توجه این است که 28 گرم تخمه هندوانه تقریبا 400 دانه تخمه می‌شود که مقدار آن برای خوردن در یک وعده واقعا زیاد است در حالی که 28 گرم چیپس سیب زمینی فقط 15 عدد چیپس می‌شود که اغلب افراد در یک نوبت بیشتر از تعداد چیپس می‌خورند.

منیزیم: یکی از چندین نوع ماده معدنی موجود در تخمه هندوانه منیزیم است. در هر چهار گرم از تخمه هندوانه 21 میلی‌گرم منیزیم وجود دارد. این ماده معدنی برای بسیاری از عملکردهای بدن ضرورت دارد و مصرف روزانه 400 میلی‌گرم از تخمه هندوانه توصیه می‌شود. همچنین در حفظ سلامت و عملکرد اعصاب، عضلات از جمله قلب و استخوان‌های نقش حیاتی دارد.

آهن: یک مشت تخمه هندوانه حاوی 0.29 میلی‌گرم آهن است. اگرچه این میزان آهن خیلی زیاد نیست اما می‌توان بخشی از آهن مورد نیاز بدن را از  طریق تخمه هندوانه تامین کرد. آهن بخش مهمی از هموگلوبین به حساب می‌آید که اکسیژن را در بدن جابه‌جا می‌کند.

اسید فولیک: مصرف اسید فولیک به دلیل تاثیر در عملکرد بهتر مغز و کنترل سطح هوموسیستئین توصیه می‌شود و می‌توان بخشی از نیاز بدن به این ماده را از طریق مصرف تخمه هندوانه تامین کرد.زنان باردار به میزان بیشتری از اسید فولیک نیاز دارند چرا که کمبود آن با برخی نارسایی‌های مادرزادی مرتبط است.

چربی‌های مفید: تخمه‌های هندوانه حاوی اسید‌های چرب اشباع نشده هستند و این گروه از اسید‌های چرب برای حفاظت از بدن در برابر سکته قلبی، مغزی و همچنین برای کاهش سطح کلسترول بد خون مفیدند.
 

استامینوفن دشمن کبد و کلیه

سیامک عبدالله نژاد استادیار دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: مصرف بالای استامینوفن یا پاراستامول که یک داروی ضد درد و ضد تب می‌باشد باعث آسیب رساندن به  کلیه و  کبد فرد می‌شود. 
 
وی افزود: این دارو رایج‌ترین دارو برای از بین بردن تب است اما به دلیل عوارضی که دارد بیش از سه روز برای تب توصیه نمی‌شود. 
 
وی  تصریح کرد: پژوهش‌ها نشان می‌دهد که مصرف بالای استامینوفن، عامل مهمی در بروز ‌آسیب‌های جدی در مرحله اول به  کبد و در مرحله دوم به کلیه است. 
 
وی با تاکید بر اینکه مصرف بالای استامینوفن حتی باعث آسیب بر عملکرد مغزی و عصبی فرد خواهد شد، گفت: مصرف مقادیر بالای 4گرم استامینوفن در روز به ویژه در کودکان می‌تواند منجر به مسمومیت شود. 
 
وی گفت: مهم‌ترین علائم مسمومیت ناشی از استامینوفن شامل تهوع، استفراغ، یرقان و در موارد شدید آسیب کبدی است. 
 
وی در پایان یادآور شد: علائم  مسمومیت ناشی از مصرف بالای استامینوفن ممکن است از چند ساعت تا چند روز پس از مصرف دارو بروز کند. 

 

ماده‌ای ضروری سالادتان را داروی ضد سرطان می کند

علاوه بر انواع میوه ها و سبزیجات نوع خاصی از پروتئین ‌می‌تواند سالاد را تبدیل به یک دارو مخصوص مقابله با سرطان کند.


پژوهشگران به افراد علاقه‌مند به خوردن سالاد توصیه اکید می‌کند برای افزایش چند برابری خواص این میان و عده مفید به آن تخم مرغ پخته اضافه کنند.
 
گفتنی است،کارتنوئید موجود در گوجه‌فرنگی، کاهو و هویج در صورت ترکیب شدن با تخم مرغ می‌تواند اثری دو چندان برای محافظت از بدن در مقابل سرطان‌ها داشته باشد.
 
آنتی‌اکسیدان‌های موجود در این میوه ها می‌توانند مانع از ابتلا به انواع سرطان و بیماری‌های قلبی در افراد شوند.
 
این نتایج حاص تحقیقات پژوهشگران دانشگاه پوردو در ایندیانا پلیس است که بر روی  16داوطلب مرد سالم انواع سالاد به دو حالت با تخم مرغ و بدون تخم مرغ را ازمایش کرده و نتایج آن بر سلامت طولانی مدت آنها را مقایسه کرده‌اند.
 
کارشناسان لیکوپن رنگدانه قرمز موجود در گوجه‌فرنگی را برای جلوگیری از ابتلا به سرطان معده، ریه و پروستات بسیار مفید می‌دانند.

 

مضرات استفاده از تبلت و گوشی‌ هوشمند بر رشد کودکان

کی‌پور اپتومتریست بیان کرد: اصولا نزدیک بینی به دلیل قدرت انکساری بیش از حد چشم و یا افزایش طول محوری آن رخ می‌دهد معمولا در اثر نزدیک بینی تصویر اجسام در جلوی شبکیه تشکیل می‌شود.
 
اغلب برای اصلاح این وضعیت از عدسی‌های منفی یا واگرا استفاده می‌شود.
 
کی‌پور در ادامه اذعان کرد: امروزه با شروع روز افزون نزدیک بینی به ویژه در کودکان مواجه هستیم که ناشی از عادات نامطلوب بینایی و کاربرد روز افزون ابزارهای ارتباطی و رایانه‌ای نظیر تلفن همراه و تبلیت و ... می‌باشد.
 
وی اظهار کرد: برای کنترل معضل نزدیک بینی باید به اصلاح عادات مطالعه‌ای روی آورد و همچنین کودکان را باید با انجام فعالیتها و بازیهای دسته‌ جمعی در محیط خارج از منزل سرگرم نمود.
 
وی در مورد تاری دید دو تنگ کردن چشم هنگام مشاهده اشیا سردرد و نشستن در فواصل نزدیک برای دیدن تلویزیون نشان از نزدیک‌بینی چشم دارد و باید در صورت مشاهده به پزشک متخصص مراجعه شود.
 
شایان ذکر است افراد باید با برطرف ساختن عیوب انکساری خود و انجام معاینات منظم برای بررسی روند پیشرفت خطر ابتلا به نزدیک‌بینی را کاهش دهند لذا متداول ترین راهکارهای درمانی استفاده از عینک و لنزهای تماسی است.
 
نکته حائز اهمیت این است که نزدیک بینی در خانمهای باردار و مبتلایان به دیابت نیز مشاهده می‌شود.

 

با "سیب زمینی" سبزی های پژمرده را تازه کنید!

سبزی را که خیس کردید یک سیب زمینی را چهارقاچ کرده بعد داخل سبزی ها بیاندازید بعد از ده دقیقه میبینید که سبزی ها به حالت اول خود برمیگردند چون نشاسته داخل سیب زمینی ها به سرعت توسط سبزی ها جذب میشود.
 
بررسی ها نشان می دهند برای تازه تر شدن سبزی هایتان می توانید بعد از شستن آن ها همواره سیب زمینی را در کنار سبزی قرار دهید تا مدت زمان طولان تری سالم بماند.
 
گفتنی است سیب زمینی می تواند از زود پژمرده شدن سبزی ها جلوگیری کند.
 

چرا صبح باید مخلوط آب و لیمو خورد؟

در حالی که ما در مبارزه با بیماری های زمستانی هستیم( سرماخوردگی و آنفلونزا) این بهترین زمان است که این توصیه را انجام دهیم اگر تا به حال اقدام به انجام آن نکرده بودیم.
 
راه بسیار ساده ای است که صبح از خواب برخیزید، مقداری آب لیموی تازه را در لیوان بریزید با آب گرم گرم مخلوط کنید و بنوشید.این نوشیدنی دارای خواص بسیاری است؛ براساس گفته دکتر Myers باعث کمک به سیستم ایمنی می شود از طریق بهبود افزایش آنتی اکسیدان ها.
وی همچنین افزود لیمو سرشار ا ز ویتامین C می باشد که باعث بهبود عملکرد سیستم ایمنی می شود.

علاوه بر این ،لیمو دارای بیوفلاونوئید بسیار بالا می باشدکه می تواند سبب از بین رفتن رادیکال های آزاد مخربی که باعث آسیب به سلول های خونی و تورم هستند،شود.

دکتر Myers درباره میزان مصرف لیمو می گوید این مقدار بستگی به میزان تحمل فرد دارد . وی میزان یک چهارم تا یک دوم از لیمو را توصیه می کند که به آب گرم اضافه شود.

وی در باره استفاده از آب گرم در ابتدای صبح عنوان کرد که بدن ما آب در این دما را بیشتر جذب می کندکه باعث حفظ آب بدن می شود و احساس عطش کمتری نسبت به نوشابه های پر کالری و سایر نوشیدنی های پر از قند می شود.

اثر منفی بالقوه در  آبلیمو وجود دارد. اسید موجود درآبلیمو مینای دندان را از بین می برد و باعث نفوذ باکتری به درون دندان و پوسیدگی آن می شود.اما یک راه ساده برای رفع آن وجو دارد.بعد استفاده از آب و لیمو ، یک لیوان دیگر آب بنوشید تااثر آب لیمو را از بین ببرد. آب را در دهان بچرخانید و بیرون بریزید با این روش اسید موجود در لیمو از بین خواهد رفت.
انتهای پیام/