خواص : انبه Mango
نام علمی Mangifera indica
انبه درختی است زیبا که ارتفاع آن تا 10 متر می رسد . منشا انبه هند و مالزی و برمه می باشد ولی هم اکنون در تمام مناق استوایی و حاره کشت می شود . انبه از 4000 سال پیش وجود داشته است .
برگهای این درخت نیزه ای شکل ، گلهای آن زرد یا قرمز رنگ و بصورت خوشه ای وجود دارد . میوه آن که انبه یا منگو نامیده می شود بیضوی شکل و دارای طعمی مطبوع وشیرین بوده و دارای هسته ای نسبتا بزرگ است . انبه در اوائل ماه می می رسد و تا اوائل سپتامبر موجود است .
انبه رسیده از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک و نارس آن سرد و خشک است . انبه نارس تولید کننده بلغم و سودا در بدن می باشد .
خواص ومضرات انبه
1)انبه بسیار مقوی بوده و تقویت کننده بدن است .
2)انبه تقویت کننده قوای جنسی است .مطالعات انجام شده در انگلیس نشان می دهند که مسواک زدن و استفاده از نخ دندان به طور منظم، خطر حملات قلبی را کاهش می دهند. چرا که باکتری های لثه که موجب بروز پلاک های دندانی می شوند، می توانند از دهان به جریان خون منتقل شده و احتمال تشکیل لخته های خونی، خطر حمله قلبی و بیماری های قلبی را افزایش دهند.
محققان در حال بررسی چگونگی عمل پروتئین PadA در تجمع پلاکت ها هستند تا بتوانند با مهار کردن آن، بیماری های قلبی- عروقی را که بزرگترین عامل مرگ و میر در دنیا هستند، درمان نمایند.
۲ بار مسواک روزانه با خمیر دندان های حاوی فلوراید، کاهش مصرف نوشیدنی ها و مواد غذایی شیرین و مراجعه منظم به دندانپزشک نه تنها به سلامت دهان و دندان کمک می کند، بلکه قادر است از ابتلا به بیماری های قلبی- عروقی نیز پیشگیری نماید.
شما میتوانید با رعایت چند اصل ساده و اساسی از مهمانان نوروزی خود با چای خوش طعم و خوش عطری پذیرایی کنید. از این نکتههای ساده غافل نشوید:
اصل اول: لزومی ندارد کتری را پر از آب بکنید بلکه مقداری آب بریزید که جوش بیاید. وقتی چای را دم کردید مجددا در کتری به مقدار لازم آب بریزید. با این کار هم در مصرف سوخت صرفهجویی کردهاید و هم آب کتری زودتر به جوش میآید. همیشه سعی کنید از آب تازه استفاده کنید مسلما آبی که چند بارجوشیده، در طعم و خاصیت چای اثر زیادی میگذارد. آب چندبار جوشیده را پای گلها و در گلدانها بریزید.
اصل سوم : چای انواع مختلفی دارد و زمان دم کشیدن هر کدام از آنها، متفاوت است. معمولا چای ظرف 3 تا 5 دقیقه دم میکشد اما بعضی از انواع دیگر بین 10 تا 20 دقیقه طول میکشد که به اصطلاح «دیر دم» هستند. شما هم بر اثر تمرین و تجربه میتوانید مدت مناسب برای دم کشیدن چای خود را پیدا کنید.
دقت کنید که چای شما زیاد دم نکشد که جوشیده میشود و تمام زحمات شما به باد خواهد رفت. ایجاد تنوع در چای اگر میخواهید از مهمانهای نوروزی خود به نحو احسن پذیرایی کنید، بهتراست تنوعی در طعم و مزه چای خود ایجاد کنید.
شما میتوانید با توجه به سلیقه مهمانانتان از یکی از طعمدهندههای زیر استفاده کنید: زعفران یا چوب دارچین یا چند دانه هل که بهترین آن هل سبز است را درون قوری چای بیندازید. همچنین گل بهارنارنج یا محمدی خیلی چای را خوش طعم و خوش عطر میکند فقط کافی است چند پر گل بهار نارنج یا محمدی را داخل قوری بیندازید. چند برگ نعناع هم مسلما تأثیر بسزایی در طعم چای دارد.توجه داشته باشید اگر به بهار نارنج، گل محمدی و... دسترسی ندارید میتوانید از عرقیجات آنها استفاده کنید. توجه داشته باشید که در اضافه کردن این طعم دهنده ها زیاده روی نکنید. مسلما مقدار اندکش مفید و مقدار زیاد آن مضر است.
پیشنهاد ویژه «به» را رنده کنید و روی سینی فلزی خشک کنید. بعد به خشک شده را همراه با برگهای چای دم کنید. این چای سبب رفع خستگی میشود و به آرامش شما کمک میکند. اگر از مهمانیهای شما سیب قرمزهای نیم خورده باقی مانده است آنها را بشویید و تکه تکه کنید و در قوری چای بیندازید. حتما چای با عطر فوق العاده تری خواهید داشت.
چند اصل مهم در نگهداری چای
1 - چای خشک بوی هر چیزی مخصوصا مواد غذایی تند مثل سیر، پیاز و... را خیلی زود به خود میگیرد. از این رو آن را در ظروف دربسته شیشهای یا چینی نگهداری کنید و بهمحض استفاده در آن ظرف را محکم ببندید.
2 - بهتر است چای را به دور از گرما، سرما، نور و رطوبت نگه دارید. یخچال یا فریزر اصلا مکان مناسبی برای نگهداری آنها نیست.
درهر چهار گرم از تخمه هندوانه 21 میلیگرم منیزیم وجود دارد
متخصصان تغذیه میگویند تخمه هندوانه که بیشتر مردم آن را دور میریزند دارای ارزش غذایی بالایی است.
تخمه هندوانه منبع غنی از مواد مغذی بوده و کالری آن نیز پایین است و به همین خاطر متخصصان میگویند که تخمه هندوانه بوداده میتواند جایگزین خوبی برای میان وعدههای ناسالم باشد.
منیزیم: یکی از چندین نوع ماده معدنی موجود در تخمه هندوانه منیزیم است. در هر چهار گرم از تخمه هندوانه 21 میلیگرم منیزیم وجود دارد. این ماده معدنی برای بسیاری از عملکردهای بدن ضرورت دارد و مصرف روزانه 400 میلیگرم از تخمه هندوانه توصیه میشود. همچنین در حفظ سلامت و عملکرد اعصاب، عضلات از جمله قلب و استخوانهای نقش حیاتی دارد.
آهن: یک مشت تخمه هندوانه حاوی 0.29 میلیگرم آهن است. اگرچه این میزان آهن خیلی زیاد نیست اما میتوان بخشی از آهن مورد نیاز بدن را از طریق تخمه هندوانه تامین کرد. آهن بخش مهمی از هموگلوبین به حساب میآید که اکسیژن را در بدن جابهجا میکند.
اسید فولیک: مصرف اسید فولیک به دلیل تاثیر در عملکرد بهتر مغز و کنترل سطح هوموسیستئین توصیه میشود و میتوان بخشی از نیاز بدن به این ماده را از طریق مصرف تخمه هندوانه تامین کرد.زنان باردار به میزان بیشتری از اسید فولیک نیاز دارند چرا که کمبود آن با برخی نارساییهای مادرزادی مرتبط است.
علاوه بر انواع میوه ها و سبزیجات نوع خاصی از پروتئین میتواند سالاد را تبدیل به یک دارو مخصوص مقابله با سرطان کند.