میثاق طب

جمع آوری اطلاعات پزشکی

میثاق طب

جمع آوری اطلاعات پزشکی

خوردن این غذاها را فراموش کنید!

یک متخصص تغذیه و رژیم درمانی گفت: مصرف مداوم فست فودها زمینه را برای بروز بیماری های گوناگونی مانند فشارخون مساعد می کند.
خوردن این غذاها را فراموش کنید!فرهاد وحید متخصص تغذیه و رژیم درمانی در گفت و گو باخبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با بیان اینکه در چند سال اخیر روند استفاده از پیتزا و فست فودها افزایش چشمگیری پیدا کرده، اظهار داشت: طبق تحقیقات صورت گرفته سرانه مصرف نمک در ایران 2 برابر سایر کشورها است که بخش عمده نمک دریافتی روزانه از ساندویچ و غذاهای نیمه آماده ناشی می شود.

وی عنوان کرد: از آنجایی که برای طبخ فست فودها مانند پیتزا به خصوص در رستوران ها از روغن های چند بار حرارت دیده استفاده می شود بنابراین مصرف مکرر این غذاها زمینه را برای بروز بیماری هایی مانند دیابت، فشار خون، ناراحتی های قلبی و عروقی و سرطان فراهم می کند.

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی تصریح کرد: یک پیتزای متوسط حدود 800 تا 900 کیلو کالری  انرژی دارد که در مقایسه با سایر مواد غذایی از جمله میوه ها، سبزیجات، حبوبات و غلات حاوی انرژی بالایی است.

وی توصیه کرد: افراد باید از مصرف موادغذایی مانند سوسیس و کالباس پرهیز کنند زیرا این مواد حاوی نیترات هستند که ترکیبی سرطان زا محسوب می شود.

وحید یادآور شد: افراد در صورت تمایل به مصرف فست فودهایی مانند پیتزا این مواد غذایی را در خانه تهیه کنند.

اینگونه به جنگ افکار منفی بروید

یک روانشناس بالینی گفت: تمرکز بر روی افکار منفی در سنین جوانی زندگی فرد را مختل کرده و باعث بروز مشکلات مختلفی در زندگی شخصی وی می شود.
به گزارشخبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان؛"شما هرگز اجازه نمیدهید یک دزد وارد خانه تان شود؛ پس چطور اجازه می دهید افکار منفی که شادیتان را می دزدند در ذهنتان بمانند...؟؟" احتمالا این جمله معروف از چارلی چاپلین را بارها شنیده اید، جمله ای که اشاره مستقیم به افکار منفی در زندگی فرد یا افراد یک جامعه دارد.

امیرهوشنگ مهریار روانشناس بالینی در رابطه با این جملات و علل بروز افکار منفی در جوانان اظهار داشت: به طور کلی افکار منفی ای که در جوانی و نوجوانی به سراغ افراد می آید ریشه در کودکی آنها دارد.

وی ادامه داد: کودکان مثبت اندیش به دنیا می آیند و به مرور در خانواده شخصیت آنها شکل می گیرد، در نتیجه خانواده نقش مهمی در ساختن آینده یک کودک و تحویل جوانی با اندیشه های سالم به جامعه را ایفا می کند.

مهریار افزود: اینکه والدین و اعضای خانواده مرتب به کودک بگویند که هیچ چیز خوب نخواهد شد، تو ناتوانی، کاری را نمی توانی به درستی انجام دهی، جملات منفی هستند که در ذهن خلاق کودک نهادینه شده و حتی موجب بروز افسردگی می شود.  

این روانشناس بالینی با بیان اینکه جوانانی که با افکار منفی رشد کرده و بزرگ شده اند در زندگی اجتماعی خود با مشکلات فراوانی مواجه می شوند، تصریح کرد: ممکن است فرد در مواجه با شخصی به وی علاقه مند شود و در صورت نگرفتن پاسخ مثبت با هجوم افکار منفی به این نتیجه برسد که هیچکس به او علاقه ندارد و متعاقب آن مشکلاتی ماننند افسردگی، خودکشی یا جنون بروز کند.

وی افزود: در صورتی که اگر همین فرد با مسئله منطقی فکر کند، متوجه می شود که اگر هیچ فردی وی را دوست ندارد دست کم مادر، پدر و سایر اعضای خانواده وی را دوست دارند و از وی در هر شرایطی حمایت می کنند. 

مهریار درخصوص روشهای درمانی و تقویت مثبت اندیشی گفت: در روشهای درمانی شناختی - رفتاری برای مقابله با افکار منفی روشهای مختلفی پیشنهاد می شود که همه افراد می توانند از آن استفاده کنند، یکی از مهمترین و ساده ترین روشهای درمانی به چالش کشیدن افکار منفی است.

وی ادامه داد: جوان باید بداند تعمیم دادن یک اتفاق بد به همه مسائل زندگی کار اشتباهی است و یک شکست به معنای از دست دادن واز بین رفتن همه شرایط مثبت زندگی نیست.

این روانشناس بالینی گفت: در افراد منفی نگر دستگاه شناختی و تحلیل اطلاعات به گونه ای است که بدون توجه به اتفاقات خوب، به مسایل بد فکر می کند و آن چه هست را بزرگ می کند.

مهریار افزود: غالبا افراد منفی نگر به نکات مثبتی که در زندگیشان اتفاق می افتد توجه نمی کنند، در نتیجه به چالش کشیدن این افکار به شما کمک می کند تا با مسایل واقع بینانه برخورد کنید، خصوصا زمانی که افکار منفی به سراغتان می آید از خود دلیل بخواهید.

وی تصریح کرد: اینکه فکر می کنید فرد ناموفقی هستید، امری کلی بوده که ابتدا باید همه جوانب آن را بررسی کنید.

این روانشناس بالینی ادامه داد: اگر در ذهن فرد این جمله که من هیچ وقت موفق نخواهم شد، شکل گرفت، همه ابعاد را در نظر بگیرد و به این مسئله فکر کند که در بسیاری از موارد مثل دوران تحصیل موفق بوده، هرچند ممکن است در مسائل عاطفی با ناکامی هایی مواجه شده باشد.

وی بیان کرد: جوانان باید بدانند که در مسائل عاطفی تنها یک سوی ماجرا هستند و به همان نسبت که وی حق دارد شخصی را دوست داشته باشد طرف مقابل هم می تواند توجهی به او نکند که این یک حقیقت است.

مهریار با بیان اینکه بهترین راه برای به چالش کشیدن افکار منفی این است که آنها را روی کاغذ بیاورید و ببینید این افکار چقدر منطقی و به چه میزان غیر منطقی هستند، گفت: زمانی که افکار منفی به سراغتان می آید، ابتدا بگویید چرا؟ و به دنبال پاسخ خود در واقعیت باشید.

وی ادامه داد: در مواجهه با افکار منفی می توانید از کمک سایرین استفاده کنید، این که اطرافیان جنبه های مثبت یک اتفاق را برایتان تشریح کنند یا مورد حمایت آنها قرار بگیرید می تواند به شما کمک کند.

این روانشناس بالینی بیان کرد: در این مواقع بهتر است تنها نمانید و سعی کنید در محیط های شاد و جمع های خانوادگی قرار گیرید.

وی درخصوص نقش والدین گفت: خانواده ها به جای سرکوفت و استفاده از جملات منفی باید فرزندان خود را به جهت مثبت هدایت نمایند و توانایی های وی را تقویت نمایند.

توصیه برای نوشیدن آب در لیوان مسی پایه علمی دارد؟

یک فوق تخصص گوارش و کبد گفت: تاثیر مثبت ظروف مسی چه در بانوان و چه در مردان هیچ پایه و اساس علمی ندارد.
علیرضا دلاوری فوق تخصص گوارش و کبد در گفت و گو باخبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در خصوص نقش و تاثیر نوشیدن آب و خوردن غذا در ظروف مسی گفت: برخلاف تصور عموم افراد تاثیر مثبت ظروف مسی در تامین سلامتی دستگاه گوارش و معده هیچ مسند و مبنای علمی ندارد و این نظر برخی از طب سنتی ها بوده که در هیچ جا مطرح نشده است. 

وی با تاکید بر اینکه مطلبی تحت عنوان تقویت معده و دستگاه گوارش در پزشکی نداریم، اظهار کرد: انتخاب و استفاده از الگوهای غذایی مناسب مانند مصرف سبزیجات و میوه های تازه در میان وعده و مصرف مواد غذایی سالم در وعده های اصلی به طرز چشم‌گیری از بروز بیماری های احتمالی معده پیشگیری می کند. 

این فوق تخصص گوارش و کبد با اشاره به احتمال ابتلا به بیماری ویلسون که عموم افراد شاید آن را به اسم کبد مسی بشناسند، تصریح کرد: برخی نیز ادعا دارند استفاده از ظروف مسی زیان آور است که در این مورد نیز هیچ مطالعه ای صورت نگرفته و ویلسون هم بیماری ارثی است که در صورت وجود فاکتور های ژنتیکی آن در بدن فرد، استفاده از ظروف مسی برای وی مشکلاتی ایجاد می  کند که در غیر این صورت پخت و پز در این ظروف بی تاثیر است.

دلاوری با اشاره به اینکه ۸۵ درصد ایرانیان دچار هلیکو باکتر پیلوری معده هستند، اظهار داشت: این بیماری هم کاملا وابسته به عوامل محیطی و نحوه تهیه و طبخ غذا است که ارتباطی به جنس ظروف مصرفی مانند مس، تفلون یا نظایر آن ندارد و تنها راهکار درمانی آن نیز استفاده از آنتی بیوتیکهای خاص و تجویزی اس

ترفندهای جالب شناسایی برنج تقلبی/ این برنج ها آدم را از پای در می آورند!

دنیای صنعتی امروز و برخی تقلب ها در صنایع غذایی می تواند باعث ابتلای افراد به انواع بیماری ها شود پس لازم است با آگاهی مواد غذایی خود و خانواده را انتخاب کنید.
ترفندهای جالب شناسایی برنج تقلبی/ باین برنج ها آدم را از پای در می آورند!به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان؛کشور چین سالانه بیش از 200 تن برنج به کشورهای مختلف جهان صادر می کند و بزرگترین صادر کننده این محصول است اما متاسفانه علاوه بر برنج طبیعی، نوع پلاستیکی آن هم جزو صادرات به همراه محصول اصلی است.

خوردن این برنج که ترکیب پلاستیک و نشاسته سیب زمینی است می تواند باعث ابتلای انسان به انواع بیماری ها از جمله مشکلات گوارشی و حتی سرطان شود.

چینی ها این برنج پلاستیکی را به بهترین شیوه قالب می زنند و به آن عطر برنج اضافه می کنند که باعث شباهت باورنکردنی به برنج طبیعی می شود.

خوشبختانه راه های آسانی برای تشخیص برنج واقعی از تقلبی وجود دارد از جمله:

چند دانه برنج را در مجاورت آتش بسوزانید، آن تعدادی که می سوزند برنج پلاستیکی هستند.

مقداری برنج را داخل ظرف پر آب بریزید آن مقداری که کف ظرف باقی ماندند برنج طبیعی هستند.

در شیوه ای دیگر مقدارری برنج را توسط هاون بکوبید آن مقداری که کاملا خرد شدند برنج طبیعی و با منشا آلی است و آن مقداری که خرد نشد و هسته زرد رنگ داشت برنج پلاستیکی است.

و در آخرین شیوه مقداری برنج را در طرف در بسته برای چند روز در مجاورت نور خورشید قرار دهید اگر کپک زد برنج طبیعی است اما اگر سالم ماند برنج پلاستیکی است.