زالو دارای سه فک یا ردیفهای ریز دندانی است؛ آنها روی پوست فرد نفوذ و ترشحات ضد لختهای خود را از طریق بزاق وارد بدن میکنند سپس به زالوها اجازه داده میشود خون را استخراج کنند البته این مقدار خون بسیار اندک است و برای هر زالو حدود ۱۵ میلی لیتر خواهد بود.
موقعیتهای متعددی وجود دارد که میتوان در آن از زالو به عنوان یک گزینه درمانی استفاده کرد؛ افرادی که ممکن است از این گزینه درمانی بهرهمند شوند شامل افراد در معرض خطرات ناشی از دیابت، افرادی دارای بیماری قلبی، افرادی که جراحی پلاستیک را انجام دادهاند، است.
این نوع درمان برای بهبود لختههای خونی و رگهای واریسی مورد استفاده قرار میگیرد. افرادی که کم خونی دارند، دچار لخته خون شده اند یا شریان هایشان مشکل دارند؛ کاندید مناسبی برای زالودرمانی نیستند؛ کودکان زیر ۱۸ سال و زنان باردار باید از انجام این روش درمانی خودداری کنند.
پیاز و پیازچه از پر مصرفترین سبزیجات در جهان هستند. فواید بسیاری در هر لایه از این مواد غذایی پنهان شده اند، اما به لطف خواص ادرارآور، بهبود عملکرد کلیوی یکی از فواید اصلی آنها محسوب میشود. مصرف این مواد غذایی میزان آب و نمکی که از طریق ادرار از بدن دفع میشوند را افزایش میدهد.
مطالعهای که در نشریه the Journal of Medicinal Food منتشر شد، نشان داد که پیاز توانایی فعال کردن موثر عملکرد کلیهها و تسهیل دفع مایعات اضافه از بدن را دارد.
از جمله فواید مصرف پیاز و پیازچه میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
به عنوان یک متحد در برابر دیابت عمل کند.
گوارش را بهبود میبخشد.
سیستم ایمنی را تقویت میکند.
برخی بیماریهای تنفسی را تسکین میدهد.
بسیاری پاییز را زیباترین فصل سال میدانند. اما پاییز علاوه بر زیباییهای غیر قابل انکارش، میوههای خوش رنگ و لعاب و لذیذ زیادی هم دارد که نارنگی فقط یکی از آنها است. در ادامه با فواید نارنگی آشنا خواهیم شد.
۱- سرشار از مواد مغذی
نارنگی حاوی مقادیر قابل توجهی ویتامینهای A و C و پتاسیم است. این میوه از آنتی اکسیدان فراوانی هم برخوردار است و از منابع فیبر خوراکی به شمار میرود.
۲- کاهش التهاب
نارنگی به لطف ویتامین A فراوانی که در خود دارد به از بین رفتن التهاب بدن کمک میکند. این میوه حاوی ویتامین C هم هست که بدن را از آنتی اکسیدانهای زیادی بهره مند میکند. این آنتی اکسیدانها برای کمک به بدن در مقابله با بیماریهای التهابی و شدید حیاتی هستند. خاصیت ضد اکسایشی این مواد میتواند تأثیرات بلند مدتی که این مشکلات و بیماریها بر بدن میگذارند را از بین ببرد.
۳- کاهش ریسک ابتلا به سرطان
تحقیقات علمی نشان داده این میوه تأثیر بسیار زیادی در جلوگیری از انواع سرطانها دارد، چون مصرف نارنگی آسیبهای سلولیای که موجب سرطان میشوند را میتواند کاهش دهد. این میوه حاوی مقادیر زیادی ترکیبات فیتو است که از خواص ضد سرطانی برخوردارند. علاوه بر این، نارنگی از ویتامینهایی برخوردار است که خواص ضد اکسایشی دارند. این مواد به ویژه با جلوگیری از جهش سلولهای نرمال و تکثیر سلولهای سرطان زا به بدن کمک میکنند. نتیجهی نهایی، افزایش توانایی بدن در جلوگیری از تکثیر تومورها است.
۴- تقویت دستگاه ایمنی بدن
دستگاه ایمنی بدن وظایف مختلف و مهمی دارد که همگی به حفظ سلامتی ما کمک میکنند. دستگاه ایمنی گرچه جلوی ابتلا به بیماریها را میگیرد، اما خود در برابر آسیبها مصون نیست و باید با مصرف مواد غذاییای که توانایی دفاعی آن را افزایش میدهند، به آن کمک کنیم.
میوهی نارنگی توانایی تشخیص و نابودی عوامل بیماری زا را در دستگاه ایمنی بدن بهبود میبخشد و به این ترتیب، به حفظ سلامتی شما در فصل سرماخوردگی و آنفولانزا کمک میکند. علت این مسأله احتمالاً بیوفلاونوئیدهایی است که در میوههای خانوادهی مرکبات وجود دارند.
۵- حفظ سلامت قلب
قلب وظیفهی پمپاژ خون به سرتاسر بدن را برعهده دارد. به همین دلیل حفظ سلامت قلب بسیار ضروری است تا از بروز اشکال در وظایف حیاتی آن جلوگیری شود. نارنگی میتواند قلب را در برابر آثار زیان بار رادیکالهای آزاد و التهاب حفظ کند، مشکلاتی که باعث رسوب پلاکهای آﺗﺮواﺳﻜﻠﺮوﺗﻴک و سرعت بخشیدن به این امر میشوند و انسداد عروق خونی را به دنبال دارند.
رادیکالهای آزاد در شرایط طبیعی در بدن تشکیل میشوند، اما وقتی میزان آنها از حد بگذرد، میتوانند باعث وارد آمدن آسیب به بدن شوند. ویتامین C موجود در نارنگی ممکن است بتواند با آنتی اکسیدانهایی که در خود دارد به پاکسازی خون از این رادیکالهای آزاد و بهبود گردش خون به سمت قلب و به بیرون از آن کمک کند. آنتی اکسیدانهای فراوان موجود در این میوه به جلوگیری از اکسایش کلسترولهای LDL هم کمک میکنند و به این ترتیب ریسک ابتلا به مشکلات قلبی را به میزان چشمگیری کاهش میدهند.
۶- کمک به تنظیم فشار خون
این میوه به دلیل پتاسیم فراوانی که در خود دارد میتواند به تنظیم فشار خون کمک کند. پتاسیم که یک الکترولیت کلیدی برای بدن به شمار میرود، تأثیر زیادی در متعادل سازی حجم خون دارد و به این ترتیب کمک میکند بدن آب اضافی اش را در خود ذخیره نکند. علاوه بر این، پتاسیم تأثیر گشاد کننده بر عروق خونی دارد و به این ترتیب قطر عروق را افزایش میدهد و حرکت خون را بهبود میبخشد. اما نباید در مصرف پتاسیم زیاده روی کنید و خوردن روزانه یک یا دو عدد از این میوه کفایت میکند.
۷- حفظ بینایی
مصرف مواد غذایی حاوی کارتنوئیدها و همینطور دیگر ترکیبات ضد اکسایشی برای حفظ سلامت چشمها ضروری است. نارنگی هم حاوی ویتامین C است و هم ویتامین A که نوعی کارتنوئید به شمار میرود. مصرف ویتامین A برای کمک به جلوگیری از تباهی لکه زرد ضروری است. به علاوه، این ویتامین به تخلیهی زجاجیهی چشم کمک میکند یعنی همان بخشی از چشم به دلیل انباشت فشار میتواند مبتلا به آب سیاه شود.
۸- کمک به جلوگیری از دیابت
نارنگی تأثیر اغلب دیگر میوهها در جلوگیری از دیابت را ندارد، اما به جای آن، با افزایش اکسایش چربی ها، تأثیری غیر مستقیم در این مسأله دارد. دیابت در دستهی بیماریهایی قرار میگیرد که به آنها بیماریهای متابولیک گفته میشود. نقطهی مشترک بسیاری از این بیماریها ارتباط زیادی است که با مسألهی چاقی دارند؛ بنابراین میوهی نارنگی در وهلهی اول با کمک به کاهش ذخایر چربی بدن، احتمال بروز اختلالات انسولینی در بدن را کاهش میدهد و ریسک ابتلا به دیابت را کم میکند.
۹- بهبود زخمها
نارنگی به دلیل برخورداری از ویتامین C فراوان، روند التیام زخمها را بهبود و به آن سرعت میبخشد. این ویتامین برای تولید کلاژن در بدن ضروری است، مادهای که ترکیبی کلیدی در مفصلها و بسیاری از دیگر بافتهای بدن از جمله پوست به شمار میرود. افزایش تولید کلاژن منجر به تسریع یافتن روند التیام زخم ها، به حداقل رسیدن جای زخمها و حتی بهبودی بعد از بروز صدمه میشود.
۱۰- بهبود گوارش
این میوه حاوی مقادیر زیادی فیبر خوراکی است که به بهبود اجابت مزاج کمک میکند. به همین دلیل مصرف آن برای جلوگیری از یبوست مفید است، گرچه این میوه به تولید آنزیمهای گوارشی هم کمک میکند.
۱۱- کاهش ریسک ابتلا به پوکی استخوان
این میوه به جلوگیری از ضعیف و شکننده شدن استخوانها کمک میکند. پوکی استخوان که به معنای تحلیل تدریجی بافت استخوان با میزانی بیش از حد نرمال و کاهش تراکم بافت استخوانی است، معمولاً باعث تضعیف ساختاری بدن میشود.
در نتیجه، استخوانهای بخشهای مختلفی از بدن به ویژه در افراد مسنتر به راحتی دچار شکستگی میشوند و مشکلات فراوانی از جنبهی توانایی تحرک برای فرد آسیب دیده ایجاد میشود. نارنگی حاوی مقادیر زیادی پتاسیم، کلسیم و منیزیم است که همگی نقش مهمی در حفظ سلامت استخوانها و متعاقباً جلوگیری از شکستگیهای استخوانی و ضعف ساختاری بدن دارند. مراقبت از استخوانها برای حفظ توانایی تحرک در دوران سالمندی ضروری است.
۱۲- به تعویق انداختن پیری پوست
این میوه به دلیل داشتن ویتامین C، تأثیر به سزایی در مقابله با پیری زودرس و زوال پوست دارد. همانطور که قبلاً گفته شد، ویتامین C برای تولید کلاژن در بدن ضروری است، مسألهای که به حفظ سلامت مفصل ها، پوست و بسیاری از دیگر بافتهای بدن منجر میشود. مصرف منظم نارنگی میتواند به از بین رفتن چین و چروکها کمک کند. این میوه میتواند به رفع کدری و بی حالی پوست که نشانهی سالم نبودن پوست است هم کمک کند.
۱۳- بهبود سلامت موها
این میوه تأثیر چشمگیری در رشد موها دارد. ویتامین A موجود در نارنگی به حفظ رطوبت پوست سر و همینطور بهبود وضعیت موها کمک میکند. علاوه بر این، ویتامین C این میوه ممکن است کمک زیادی به تسهیل جذب آهن از مواد غذایی مصرفی ما به بدن مان کند. مادهی آهن برای افزایش کیفیت موها ضروری است. نارنگی حاوی ویتامین B۱۲ هم هست که به بهبود سلامت موها و همینطور کاهش سرعت سفید شدن آنها کمک میکند. به علاوه، این ویتامین کمک میکند فولیکولهای مو در فاز رشد باقی بمانند.
منبع:روزیاتو
در حالی که برخی غذاها وجود دارند که میگرن را تحریک میکنند، برخی دیگر وجود دارند که میتوانند به شما در بروز سردرد کمک کنند.
میگرن مانند میهمان ناخواستهای است که بدون اطلاع قبلی میآید و خلاص شدن از آن دشوار است. اگر غالباً از سردرد رنج میبرید، میدانید که چقدر سخت است. مطمئناً میتوانید قرصهایی مصرف کنید یا تمرینهایی را انجام دهید تا درد خود را درمان کنید، اما این روشهای درمانی موقتی هستند، به این معنی که سردرد باز هم میتواند برگردد.
در این مطلب ۸ ماده غذایی را که باید روزانه مصرف کنید برای از بین بردن سردردها قرار داده ایم.
۱- آووکادو
در صورت نیاز به دلایل دیگری برای دوست داشتن این میوه فوق العاده، آووکادو با میگرن نیز مبارزه میکند. غنی از آنتی اکسیدانهایی مانند لوتئین و زاکزانتین است. آووکادو نه تنها میتواند سردرد شدید شما را از بین ببرد، مصرف آووکادو همچنین میتواند از بروز سردرد جلوگیری کند.
۲- انجیر
انجیر به طور کلی برای بدن ما مفید است، اما هنگام برخورد با میگرن نیز مفید است. به گفته کارشناسان، این میوه حاوی پتاسیم است که به کاهش التهاب و دفع سردردها کمک میکند.
۳- ماهی سالمون
ماهی سالمون پر از اسیدهای چرب امگا ۳ و ویتامین B-۲ است. مصرف ماهی سالمون مانع از جمع شدن پلاکتها میشود، فرایندی که مسئول سردردهای مکرر است. همچنین باعث کاهش التهاب میشود و به شما در مبارزه با میگرن کمک میکند.
۴- سیب زمینی شیرین
سیب زمینی شیرین نه تنها لذیذ است، بلکه به شما در مبارزه با میگرن نیز کمک میکند. سرشار از ویتامین C، ویتامین B۱ و پتاسیم، مصرف سیب زمینی شیرین هنگامی که دچار سردرد میشوید باعث کاهش درد و آرامش شما میشود.
۵- هندوانه و هویج
از آنجا که نوشیدن آب در هنگام ابتلا به میگرن کمک میکند، مصرف غذاهایی مانند هندوانه، هویج، خیار و کرفس نیز میتواند به نفع شما باشد. کمبود آب بدن یکی از دلایل اصلی سردرد است، حتما سطح آب خود را کنترل کنید.
۶- کینوا و کلم پیچ
علاوه بر تمام مزایای سلامتی دیگر، کینوا و کلم پیچ در پیشگیری از میگرن نیز مؤثر هستند. کینوآ حاوی ریبوفلاوین، منیزیم و آهن، میگرن را از بین میبرد، در حالی که کلم امگا ۳ و فیبر دارد و این بهترین دفاع در برابر میگرن است.
۷- ماست
طبق مطالعات انجام شده، ریبوفلاوین، بخشی از ویتامین B، درمقابل میگرن مؤثر است و ماست سرشار از آن است. اگر اغلب از حملات میگرنی رنج میبرید، ماست را به رژیم غذایی روزانه خود اضافه کنید.
۸- آب لیمو
آب لیمو حاوی مقدار زیادی ویتامین C است، آب لیمو فواید سلامتی زیادی دارد که یکی از آنها مبارزه با میگرن است. هر وقت دچار سردرد شدید شدید، کافی است مقداری آب لیمو را در یک لیوان آب مخلوط کنید، ۲ قاشق غذاخوری نمک اضافه کنید و این معجون جادویی را بنوشید. باعث کاهش التهاب میشود و باعث میشود در هر زمان احساس بهتری داشته باشید.
درمانی خانگی میگرن
مقداری چوب دارچین را بگیرید و آنها را پودر کنید. سپس کمی آب به آن اضافه کنید، تا به یک خمیر تبدیل شود. هر زمان که حمله میگرنی داشتید، این خمیر را روی شقیقه و پیشانی خود بمالید. این روش درمانی خانگی میگرن را کاهش میدهد و درد را تسکین میبخشد. خمیر را بعد از ۲۵-۳۰ دقیقه بشویید.
منبع : برنا
در پی شروع مرحله اطلاعرسانی و اقدام مشتریان بانکی برای اخذ رمز پویا، روابط عمومی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران به اطلاع میرساند هموطنان عزیز نسبت به دریافت پیامکهای جعلی نظیر مراقب باشند.
در همین زمینه به آگاهی میرساند بهمنظور جلوگیری از هرگونه فیشینگ و وقوع کلاهبرداریهای اینترنتی در حسابهای بانکی، مراجعه به سایت بانکها و موسسات اعتباری و همچنین سایت بانک مرکزی، صحیحترین روش برای اطلاع از فعالسازی رمز پویا است.
نمونه پیامک جعلی رمز پویا
تحقیقات نشان میدهد خوردن غذاهایی که با حرارت بالا طبخ شدهاند، خطر ابتلا به آلزایمر را افزایش میدهد؛ پخت غذا با حرارت بالا باعث افزایش تشکیل ترکیباتی موسوم به گلیکوزیله پیشرفته (AGEs) میشود؛ این ترکیبات گروهی از ترکیبات شامل شکر، پروتئین و سایر مولکولهای بزرگ هستند، محصولات نهایی گلیکوزیله پیشرفته (AGEs)، از طریق برخی مکانیسمها شامل افزایش التهاب و فشار اکسایشی، خطر ابتلاء به بیماریهای مزمن مانند آلزایمر را افزایش میدهند.
خرما میوه درخت نخل است که در آب و هوای گرمسیری رشد میکند؛ فواید تغذیهای خرما چشمگیر هستند، تنها یک وعده ۳.۵ اونسی (۱۰۰ گرم) از آن میتواند حدود ۲۰ درصد از نیاز روزانه انسان به پتاسیم را به همراه ۷ گرم فیبر، ۲ گرم پروتئین، و چندین نوع از آنتی اکسیدانها تامین کند. همچنین، خرما منبع خوبی برای مس، منگنز، ویتامین B۶، منیزیوم و آهن است، تنوع خرما شگفت انگیز است و بیش از ۳ هزار نوع از این میوه در سراسر جهان یافت میشود.
آلزایمر بیماری است که اغلب سالمندان را درگیر میکند، برای پیشگیری از این بیماری راهکارهایی وجود دارد که با استفاده از آنها میتوان از این بیماری جان سالم به در برد؛ مطالعه را به قصد آموختن و به خاطر سپردن انجام دهید، این کار فعالیت عصبی مغز را بیشتر کرده و مغز را به چالش میکشد؛ سه بار در هفته پیاده روی کنید، سی دقیقه با سرعت متوسط تا تند راه بروید و گردش خون مغز را بهبود بخشید، ویتامین E آنتی اکسیدانی است که باعث بهبود عملکرد مغز میشود، ویتامین B۱۲ به داشتن حافظه بهتر شما کمک میکند، مصرف امگا ۳ از روند پیرشدن مغز میکاهد همچنین مویز خوب مصرف کنید.
بسیاری از افراد به دلایل مختلفی مواد نشاستهای مصرف میکنند که برای بدنشان مضرات زیادی به همراه خواهد داشت؛ از این رو پزشکان توصیه میکنند در مصرف مواد نشاستهای نهایت توجه را داشته باشید؛ باقی ماندن مواد نشاستهای در معده باعث نفخ و تولید گاز میشود و هضم و جذب مواد غذایی را به تاخیر میاندازد همچنین سبب یبوست میشود؛ گندم، ذرت و سیب زمینی از جمله گیاهانی هستند که نشاسته فراوانی در آنها وجود دارد.