میثاق طب

جمع آوری اطلاعات پزشکی

میثاق طب

جمع آوری اطلاعات پزشکی

خواص میوه ها و سبزیجات(بخش دوم)

گوجه فرنگی

ترکیبات: گوجه فرنگی حاوی آنتی اکسیدان لایکوپین است.

خواص غذایی: دستگاه ایمنی بدن را تقویت می کند و خطر برخی از سرطان ها، مانند سرطان های پروستات، ریه و معده را کاهش می دهد.

بهترین روش مصرف: گوجه فرنگی پخته، لایکوپین بیشتری دارد. همچنین گوجه فرنگی کنسرو شده و سس گوجه فرنگی بیشتر از گوجه فرنگی تازه لایکوپین دارد.

تخم مرغ

ترکیبات: تخم مرغ سرشار از کولین، پروتئین، کاراتینوئیدهای لوتین و زاکسانتین است.

خواص غذایی: کولین تخم مرغ به حفظ حافظه در دوران پیری کمک می کند. کاراتینوئیدها نیز از ابتلا به آب مروارید و کوری چشم جلوگیری می کند.

بهترین روش مصرف: شما می توانید به صورت آب پز، سفت پز، نیمرو و املت استفاده کنید و از آغشته کردن زیاد تخم مرغ با روغن و کره خودداری کنید.

پیاز

ترکیبات: پیاز سرشار از ویتامین ((ث))  و آنتی اکسیدان کوئرستین و سولفور است.

خواص غذایی: پیاز باعث بدبو شدن دهان می شود، اما به مهار بسیاری از بیماری های تنفسی همچون آسم و دیگر بیماری های التهابی کمک میکند. سطح کلسترول خون یا همان((HDL)) را افزایش می دهد و از سلول ها در برابر سرطان محافظت می کند.

بهترین روش مصرف: آن را به صورت خام به همراه سالاد یا ساندویچ مصرف کنید.

لوبیا

ترکیبات: لوبیا سرشار از فیبر قابل حل است.

خواص غذایی: فیبر، دستگاه گوارش را سالم نگه می دارد، از ابتلا به سرطان روده بزرگ و دیابت پیشگیری می کند و قند خون را کاهش می دهد.

بهترین روش مصرف: آن را به صورت تازه، خشک و کنسرو شده مصرف کنید.

گردو

ترکیبات: میزان اسید چرب امگا3 در یک مشت گردو با 100 گرم ماهی آزاد برابر است.

خواص غذایی: امگا3 به رقیق شدن لخته های خون کمک کرده، از التهاب مفاصل و افسردگی جلوگیری می کند.

بهترین روش مصرف: خام به همراه سالاد.

لیموترش

ترکیبات: لیوترش سرشار از ((ث))  است.

خواص غذایی: به بدن کمک می کند تا در برابر عفونت ها از خود دفاع کند و همچنین باکتریها را از بین برده و زخم های دهان و گلو را خوب می کند.

بهترین روش مصرف: چکاندن لیموترش در یک لیوان آب یا به شکل چاشنی در سس و سالاد.

سویا

ترکیبات: سویا حاوی هرمون ازوفلاون است.

خواص غذایی: کاهش سطح کلسترول خون و در نتیجه پایین آمدن فشار خون و جلوگیری از حمله های قلبی.

بهترین روش مصرف: سویا را می توان با سس سویا، لیموترش یا سبزی سرخ کرده خورد.


خواص میوه ها و سبزیجات(بخش دوم)

گوجه فرنگی

ترکیبات: گوجه فرنگی حاوی آنتی اکسیدان لایکوپین است.

خواص غذایی: دستگاه ایمنی بدن را تقویت می کند و خطر برخی از سرطان ها، مانند سرطان های پروستات، ریه و معده را کاهش می دهد.

بهترین روش مصرف: گوجه فرنگی پخته، لایکوپین بیشتری دارد. همچنین گوجه فرنگی کنسرو شده و سس گوجه فرنگی بیشتر از گوجه فرنگی تازه لایکوپین دارد.

تخم مرغ

ترکیبات: تخم مرغ سرشار از کولین، پروتئین، کاراتینوئیدهای لوتین و زاکسانتین است.

خواص غذایی: کولین تخم مرغ به حفظ حافظه در دوران پیری کمک می کند. کاراتینوئیدها نیز از ابتلا به آب مروارید و کوری چشم جلوگیری می کند.

بهترین روش مصرف: شما می توانید به صورت آب پز، سفت پز، نیمرو و املت استفاده کنید و از آغشته کردن زیاد تخم مرغ با روغن و کره خودداری کنید.

پیاز

ترکیبات: پیاز سرشار از ویتامین ((ث))  و آنتی اکسیدان کوئرستین و سولفور است.

خواص غذایی: پیاز باعث بدبو شدن دهان می شود، اما به مهار بسیاری از بیماری های تنفسی همچون آسم و دیگر بیماری های التهابی کمک میکند. سطح کلسترول خون یا همان((HDL)) را افزایش می دهد و از سلول ها در برابر سرطان محافظت می کند.

بهترین روش مصرف: آن را به صورت خام به همراه سالاد یا ساندویچ مصرف کنید.

لوبیا

ترکیبات: لوبیا سرشار از فیبر قابل حل است.

خواص غذایی: فیبر، دستگاه گوارش را سالم نگه می دارد، از ابتلا به سرطان روده بزرگ و دیابت پیشگیری می کند و قند خون را کاهش می دهد.

بهترین روش مصرف: آن را به صورت تازه، خشک و کنسرو شده مصرف کنید.

گردو

ترکیبات: میزان اسید چرب امگا3 در یک مشت گردو با 100 گرم ماهی آزاد برابر است.

خواص غذایی: امگا3 به رقیق شدن لخته های خون کمک کرده، از التهاب مفاصل و افسردگی جلوگیری می کند.

بهترین روش مصرف: خام به همراه سالاد.

لیموترش

ترکیبات: لیوترش سرشار از ((ث))  است.

خواص غذایی: به بدن کمک می کند تا در برابر عفونت ها از خود دفاع کند و همچنین باکتریها را از بین برده و زخم های دهان و گلو را خوب می کند.

بهترین روش مصرف: چکاندن لیموترش در یک لیوان آب یا به شکل چاشنی در سس و سالاد.

سویا

ترکیبات: سویا حاوی هرمون ازوفلاون است.

خواص غذایی: کاهش سطح کلسترول خون و در نتیجه پایین آمدن فشار خون و جلوگیری از حمله های قلبی.

بهترین روش مصرف: سویا را می توان با سس سویا، لیموترش یا سبزی سرخ کرده خورد.


خواص میوه ها و سبزیجات (بخش اول)

گریپ فروت و لثه

نتایج پژوهش ها نشان می دهد که خوردن گریپ فروت از ابتلا به بیماری های لثه جلوگیری کرده و آن را درمان می کند. محققان به تازگی دریافته اند که اگر افراد مبتلا به اختلالات لثه، روزی 2 نوبت گریپ فروت بخورند، میزان خونریزی لثه هایشان کاهش محسوسی می یابد.

آنها معتقدند که این تاثیر گریپ فروت به سبب افزایش مقادیر ویتامین ((ث)) در عروق است. این ویتامین درتسهیل و تسریع بهبودی زخم ها نقش به سزایی دارد. گفتنی است که کشیدن سیگار، یکی از علل مهم ابتلا به بیماری لثه است.

خواص ماسک ها

آب پیاز: از بین بردن لکه های پوست.

روغن کرچک،خیار،روغن ماهی، آب پیاز،عسل: از بین برنده ی چین و چروک پوست

دوغ، ماست، سفیده ی تخم مرغ ، لیموترش ، سرکه: پاک و خشک کننده پوست.

کائولن ، گل سرشوی: کاهش چربی پوست و بستن منافذ

انگور، ماست، لیموترش،سفیده تخم مرغ،شیر،سیب زمینی: روشن کننده و تنظیم کننده چربی پوست.

خیار،کدو،توت فرنگی،انگورسیاه،توت قرمز،کرفس،کلم،انگور،سیب،گلابی،هلو: نرم کننده و کاهش دهنده چربی

مرکبات،آب جعفری: تنظیم کننده رنگ و ضدعفونی کننده پوست.

سیب

ترکیبات: سیب سرشار از چند آنتی اکسیدان قوی، به ویژه کوئرستین ومقادیر زیادی فیبر قابل حل است و از لخته شدن و ابتلا به سرطان خون جلوگیری می کند. این فیبر کمک می کند تا کلسترول خون کاهش یابد و سموم سرطان زا از خون خارج شود.

بهترین روش خوردن: سیب را خام و با پوست بخورید، زیرا حاوی کوئرستین است.

خواص سیب

·         عفونت ها را از بین می برد و در واقع نوعی پنی سیلین طبیعی است.

·         یبوست و اسهال را درمان می کند. افرادی که یبوست دارند سیب تنوری شده یا پخته شده در فر را یک عدد صبح و یک عدد شب بخورند. افرادی که اسهال دارند باید سیب را رنده کنند و بگذارند چند ساعت بماند تا رنگش تغییر کند و تیره شود (پکتین موجود در آن اکسید شود) و بعد آن را بخورند.

·         آب سیب تازه، سموم بدن را دفع می کند و برای اطفال، خیلی مفید است.

·         درجه تب را پایین می آورد و گلودرد را بهبود می بخشد.

·         به سبب خاصیت دفع اسید اوریک، برای درمان بیماری نقرس، آرتروز و رماتیسم بسیار مفید است.

·         مصرف حداقل 3 عدد سیب در روز، خطر مرگ و بیماری های قلبی را کاهش می دهد.

·         بافت گیاهی سیب، خطر مرگ بر اثر گرفتگی رگ های بدن را تا 14% کاهش می دهد.

·         مالیدن مقداری سیب روی محل گزیدگی نیش عقرب یا زنبور به بهبود آن کمک می کند.


فواید این روغن را برای مغز کودکتان دست کم نگیرید

روغن کنجد برای ماساژ بدن نوزادان مفید است و استفاده از روغن کنجد موجب افزایش سطح حافظه و رشد مغزی در کودکان می‌شود.
دکتر حسین اکبری دکتر تغذیه و رژیم درمانی در گفتگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان گفت: کنجد گیاه یک ساله است که ارتفاع آن به یک متر می‌رسد. قسمتی که برای انسان قابل استفاده است دانه کنجد نام دارد.

کنجد به دلیل دارا بودن آنتی اکسیدان‌های فراوان می‌تواند به عنوان یک داروی ضدسرطانی مورد استفاده قرار گیرد.

اکبری اظهار داشت: کنجد به علت داشتن کلسیم فراوان از پوکی استخوان جلوگیری می‌کند و باعث تقویت ضربان قلب می‌شود. اضطراب و اختلالات عصبی را کاهش می‌دهد و بی‌حالی و خستگی و بی‌حوصلگی را درمان می‌کند این دارو را در گذشته به علت خواص بسیار زیاد آن توصیه می‌کردند که روی نان‌ها، شیرینی‌ها و کلوچه‌ها پاشیده می‌شد.

وی تصریح کرد: این داروی گیاهی درد عضلانی را از بین می‌برد و در بهبود بیماری‌های رماتیسمی بسیار مؤثر است. همچنین برای آرام شدن گریه شبانه نوزادان مفید است. ماساژ بدن نوزاد با روغن کنجد می‌تواند بر روی حافظه، رشد مغزی و سیستم عصبی تأثیرات مثبت بگذارد. کنجد در کودکان دو برابر بزرگسالان باعث جلوگیری از بروز آلزایمر می‌شود.

وی در ادامه تصریح کرد: کنجد در جلوگیری از پیری زودرس نیز مفید است همچنین به دلیل داشتن املاح معدنی کلسیم، از بروز پوکی استخوان پیشگیری می‌کند. کنجد به علت دارا بودن عنصر مس موجب کاهش دردهای رماتیسمی می‌شود.

اکبری خاطرنشان کرد: کنجد دارای عناصری مانند منیزیم، آهن، فسفر، منگنز، روی و گروه ویتامین‌های B است و به علت دارا بودن خواص مختلف جلوی ریزش مو و چروکیدگی پوست صورت را می‌گیرد.

وی افزود: با توجه به خواص بسیار زیاد کنجد پیشنهاد می‌گردد از این داروی بسیار ارزشمند گیاهی روی تمام نان‌ها، شیرینی‌ها و کیک‌ها استفاده شود و مادران باردار و شیرده، بچه‌های مدرسه‌ای و دانشجویان آن را با عسل به عنوان داروی تقویت حافظه و افزایش قدرت سلول‌های ایمنی و افزایش رشد و نمو سلول‌های بدن جزو رژیم‌های غذایی روزمره قرار می‌گیرد.

گریه بی دلیل از علائم این بیماری است

علی قاسمی متخصص روانشناسی در گفتگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان در خصوص علائم ابتلا به بیماری آلزایمر بیان کرد: از علائم ابتلا به آلزایمر می‌توان به تغییرات در حالات و رفتار فرد اشاره کرد. هر چند که همه افراد می‌توانند غمگین یا بدخلق باشند اما حالات روحی فرد مبتلا به آلزایمر می‌تواند سریعا تغییر کند و بی هیچ دلیل آرامش را به اشک و خشم تبدیل کند.

وی ضعف در بیان به گونه‌ای که کلمات ساه نیز از یاد برود و لغات نامناسب به کار گرفته شود تا آنجایی که جمله نامفهوم شود از دیگر علائم آلزایمر است.

قاسمی با بیان این که از دست دادن انگیزه از جمله نشانه‌های آلزایمر است‌، عنوان کرد: کم رنگ شدن انگیزه به طوی که فرد نسبت به وقایع و رویدادهای محیط زندگی و خانواده‌اش کاملا بی تفاوت بنماید می‌تواند از ابتلای فرد به آلزایمر خبر دهد.

وی ادامه داد: تغییر در شخصیت مانند بی تفاوتی، ترس یا رفتارهای نامناسب می‌تواند بیانگر این باشد که فرد در معرض ابتلا به آلزایمر است.
 
این متخصص روانشناسی در پایان خاطر نشان کرد: جا به جا گذاشتن اجسا‌م، مشکل در تفکرات ذهنی، اختلال در حافظه‌، مشکل در انجام کارهای عادی، گم کردن زمان و مکان‌، ضغعف یا کاهش قضاوت از دیگر علائم بیماری آلزایمر به شمار می رود.

این دانه آجیل قوی‌تر از قرص‌‌های ضد کلسترول خون

یکی از دانه‌های آجیل با خواص درمانی متعدد می‌تواند مانند یک داروی شیمیایی جهت کنترل چربی و کلسترول خون به کار رود.
کارشناسان اعتقاد دارند مصرف گردو می‌تواند سبب جلوگیری از بروز حمله قلبی در افراد شود.

گفتنی است، خوردن گردو می‌تواند سبب کاهش LDL، کلسترول بد خون و در نتیجه جلوگیری از بروز بیماری‌های قلبی شود.

بررسی‌ها نشان می‌دهند، آجیل دارای مواد مغذی فراوان از جمله امگا 3 و پروتئین است.

پژوهشگران مصرف گردو را به عنوان یک میان وعده‌ حاوی مواد مغذی چون چربی‌های اشباع نشده، پروتئین، ویتامین و موادمعدنی به افراد توصیه اکید می‌کنند.

نتایج این تحقیق در مجله تغذیه بالینی ایالات متحده که شامل61 تحقیق جداگانه است به چاپ رسیده است. براساس این تحقیقات آجیل و به طور ویژه گردو می‌تواند سبب کاهش التهاب، بهبود عملکرد شریان‌ها، پایین آوردن فشارخون و همینطور کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 شود. این نتایج از آزمایش بر روی 2 هزار و 582 فرد داوطلب به دست آمده است.

مصرف گردو همچنین به دلیل دارا بودن فیبر باعث جلوگیری از بروز اشتهای کاذب و به دنبال آن چاقی در افراد می‌شود.

کارشناسان حتی مصرف 5 گرم گردو در روز را برای محافظت از قلب به ویژه در سنین بالا الزامی می‌دانند.

بالا بودن میزان کلسترول بد خون یکی از دلایل اصلی ابتلای افراد به انواع بیماری‌های قلبی و سکته قلبی است. عدم داشتن تحرک، مصرف غذاهای پرچرب، استعمال دخانیات، زمینه‌های ارثی و داشتن استرس از علل بروز بیماری‌های قلبی در افراد هستند.

نوشیدنی که ذره ذره مرگ را به ما می‌خوراند

 

تنوع طلبی بخشی از ذات آدمی است که گاهی برای پاسخ دادن به این نیاز سلامت و جان خود را به خطر می اندازد.
 بیشتر افراد دوست دارند همراه با غذای خود یک خوراکی دیگر را به عنوان چاشنی میل کنند؛ از نوشابه گرفته تا ماست، دوغ و ترشی! نوشابه که به دلیل مضراتش اصلا در بحث ما جایی ندارد و بهتر است از سبد خریدهایتان (البته اگر جایی در آن دارد) زودتر حذف شود! با این حساب ماست، دوغ و کفیر به عنوان چاشنی‌های سالم باقی می‌مانند. 

محققان علم تغذیه معتقدند که علت افزایش بیماریها در زندگی های امروزی این است که در گذشته افراد در کنار غذا بر سر سفره سبزی خوردن و سایر نوشیدنی های طبیعی و خانگی مثل آب و دوغ محلی را استفاده می کردند ، اما امروزه این نوشیدنی های طبیعی جای خود را به انواع نوشیدنی های گازدار و حاوی اسانس داده اند که نقاب های رنگارنگی از طعم ها و مزه ها را بر چهره خود زده اند تا بیماری ها و مضرات خود را بپوشانند . 

این تغییر در شیوه زندگی موجب شده است که افراد در مصرف این نوشیدنی ها انقدر زیاده روی می کنند که گویا با خوردن هر جرعه از آن خود را یک قدم به مرگ نزدیکتر می کنند .اما اگر بدانند که این خوراکی های به ظاهر خوشمزه چگونه آنها را به کام مرگ می کشد و موجب می شود که در سنین پایین به انواع و اقسام بیماریها مبتلا شوند، شاید با هزاران بهانه هم حاضر به مصرف حتی یک قطره از آن نباشند.

تحقیقات نشان داده است که انواع نوشابه‌های گازدار ( سودا ) بیماری‌هایی چون پوکی استخوان ، چاقی ، پوسیدگی دندان و بیماری‌های قلبی را تشدید می‌کنند . اما با تمام این‌ها یک چهارم مصرف سالیانه نوشیدنی‌ها را انواع سودا تشکیل می‌دهد. امروزه مقدار متوسط مصرف نوشابه‌های غیرالکلی و گازدار ( سودا ) بسیار بالا است. هر قوطی نوشابه گازدار معادل ‌10 قاشق شکر، ‌150 کالری و ‌55 ـ ‌30 میلی گرم کافئین دارد و سرشار از رنگ‌های مصنوعی است. این مقدار شکر، کالری و مواد افزودنی مضر در یک محصول که هیچ ارزش غذایی ندارد، نگران کننده است. به علاوه نوجوانان و کودکان، از مصرف‌ کننده‌های اصلی این نوشیدنی ها هستند .

ادامه مطلب ...

نوشیدنی که ذره ذره مرگ را به ما می‌خوراند

 

تنوع طلبی بخشی از ذات آدمی است که گاهی برای پاسخ دادن به این نیاز سلامت و جان خود را به خطر می اندازد.
 بیشتر افراد دوست دارند همراه با غذای خود یک خوراکی دیگر را به عنوان چاشنی میل کنند؛ از نوشابه گرفته تا ماست، دوغ و ترشی! نوشابه که به دلیل مضراتش اصلا در بحث ما جایی ندارد و بهتر است از سبد خریدهایتان (البته اگر جایی در آن دارد) زودتر حذف شود! با این حساب ماست، دوغ و کفیر به عنوان چاشنی‌های سالم باقی می‌مانند. 

محققان علم تغذیه معتقدند که علت افزایش بیماریها در زندگی های امروزی این است که در گذشته افراد در کنار غذا بر سر سفره سبزی خوردن و سایر نوشیدنی های طبیعی و خانگی مثل آب و دوغ محلی را استفاده می کردند ، اما امروزه این نوشیدنی های طبیعی جای خود را به انواع نوشیدنی های گازدار و حاوی اسانس داده اند که نقاب های رنگارنگی از طعم ها و مزه ها را بر چهره خود زده اند تا بیماری ها و مضرات خود را بپوشانند . 

این تغییر در شیوه زندگی موجب شده است که افراد در مصرف این نوشیدنی ها انقدر زیاده روی می کنند که گویا با خوردن هر جرعه از آن خود را یک قدم به مرگ نزدیکتر می کنند .اما اگر بدانند که این خوراکی های به ظاهر خوشمزه چگونه آنها را به کام مرگ می کشد و موجب می شود که در سنین پایین به انواع و اقسام بیماریها مبتلا شوند، شاید با هزاران بهانه هم حاضر به مصرف حتی یک قطره از آن نباشند.

تحقیقات نشان داده است که انواع نوشابه‌های گازدار ( سودا ) بیماری‌هایی چون پوکی استخوان ، چاقی ، پوسیدگی دندان و بیماری‌های قلبی را تشدید می‌کنند . اما با تمام این‌ها یک چهارم مصرف سالیانه نوشیدنی‌ها را انواع سودا تشکیل می‌دهد. امروزه مقدار متوسط مصرف نوشابه‌های غیرالکلی و گازدار ( سودا ) بسیار بالا است. هر قوطی نوشابه گازدار معادل ‌10 قاشق شکر، ‌150 کالری و ‌55 ـ ‌30 میلی گرم کافئین دارد و سرشار از رنگ‌های مصنوعی است. این مقدار شکر، کالری و مواد افزودنی مضر در یک محصول که هیچ ارزش غذایی ندارد، نگران کننده است. به علاوه نوجوانان و کودکان، از مصرف‌ کننده‌های اصلی این نوشیدنی ها هستند .

ادامه مطلب ...

رابطه مستقیم مصرف غلات و بری بری

مصرف غلات کامل مانند آرد سبوس دار و جوانه گندم از بروز بیماری بری بری جلوگیری می‌کند.
دکتر پیام فرح بخش، دکترای تخصصی علوم تغذیه : اگر رژیم لاغری که فرد استفاده می‌کند غلات کامل را از سبد غذایی او حذف کند ممکن است فرد را دچار کمبودB1 یا تیامین کند که عامل اصلی در بروز بیماری بری بری می‌باشد.

وی خاطر نشان کرد: تیامین یا B1  در غلات و غذاهای تازه مثل آرد، گوشت، حبوبات، سبزیجات، میوه و شیر وجود دارد در نتیجه‌ افرادی که دچار سوء تغذیه شدید هستند مثل کسانی که در آفریقا زندگی می‌کنند و از شرایط عادی زندگی محروم هستند احتمال بروز این بیماری در آن ها بیشتر است علائم این بیماری نیز شامل کاهش وزن زیاد و لاغری، اختلال در ادراک و حواس و هم چنین ضعف و درد زیاد اعضای بدن و افزایش غلظت اسید لاکتیک‌ و اسید یبرویک در عضلات فرد بیمار می باشد.

وی گفت: به طور کلی بری بری به دو دسته تقسیم می‌شود:
1-مرطوب یا سرد: که این نوع از بری بری موجب نارسایی قلب و سست شدن دیواره‌ مویرگ‌ها می‌شود و همچنین باعث ایجاد تورم در بافت و تنگی نفس می‌شود.

 2-خشک: به اعصاب محیطی اثر می گذارد و موجب فلج شدن یک یا چند عضو بدن می شود، لرزش، بی حسی و سوزش شدید از دیگر علائم این نوع بری بری می‌باشد.

 وی تصریح کرد: البته مصرف قرص‌های 100b1،300b1 زمانی که بیماری هنوز حالت جدی و حاد پیدا نکرده است علاوه بر جلوگیری از پیشرفت بیماری، به درمان نیز کمک شایانی می کند، زیرا با مصرف 1.2 تا 1.4 میلی گرم از ویتامین b1 در روز می توان از بیماری بری بری در امان ماند.

بیماران قلبی، عروقی این جوانه را مصرف کنند

مصرف جوانه ماش به بیماران قلبی – عروقی توصیه می‌شود.
سیدمرتضی صفوی متخصص تغذیه  گفت: جوانه‌ها از نظر تغذیه‌ای،‌ ارزش غذایی بالایی دارند و وجود خواص درمانی و ریزمغذی‌ها در آن از اهمیت والایی برخوردار است.

وی افزود: ارزش غذایی 4 قاشق غذاخوری جوانه گندم با یک کف دست نان برابری می‌کند و ویتامین B موجود در آن سوخت و ساز بدن را به همراه دارد. علاوه بر آن ویتامین B موجود در جوانه‌ها، 12 برابر دانه‌های آن است و 3 برابر بیشتر نسبت به دانه‌ها ویتامین E دارند.

این متخصص تغذیه با اشاره به خواص دیگر جوانه گندم اظهار داشت: سلنیوم و منیزیم نیز در جوانه گندم دیده می‌شود. علاوه بر آن سبب تقویت سیستم ایمنی بدن می‌گردد و از بروز بیماری‌های مختلف پیشگیری می‌کند. در صورتی که غذاهایی مانند سمنو با جوانه گندم تهیه گردد. خواص این جوانه نیز به طور کامل در آن وجود دارد.

صفوی ادامه داد: جوانه ماش کوفتگی و خستگی بدن فرد را از بین می‌برد و به افزایش شیر مادر کمک می‌کند. همچنین این ماده غذایی، ادرارآور خوبی محسوب می‌گردد. همچنین جوانه گندم به سم‌زدایی و از بین بردن صفرا کمک می‌کند.

وی عنوان کرد: جوانه ماش اسیدفولیک و پتاسیم بالایی را در خود جای داده است و به کنترل فشار خون بالا کمک می‌کند. همچنین مصرف این ماده غذایی برای بیماران مبتلا به بیماری قلبی – عروقی توصیه می‌شود اما مبتلایان به نقرس از مصرف جوانه ماش پرهیز نمایند.

این متخصص تغذیه با اشاره به خواص جوانه عدس اظهار داشت: جوانه عدس به کارکرد کلیه‌ها کمک می‌کند و خاصیت سیرکنندگی در آن به چشم می‌خورد. علاوه بر آن عدس قرمز نسبت به سایر جوانه‌ها آهن بیشتری دارد.

صفوی خاطرنشان کرد: پروتئین و فسفر بالایی در جوانه نخود وجود دارد و مصرف انواع جوانه‌ها به خصوص برای پوست، مو و ناخن مفید محسوب می‌گردد.