میثاق طب

جمع آوری اطلاعات پزشکی

میثاق طب

جمع آوری اطلاعات پزشکی

زمانی که یک وعده غذایی را حذف می‌کنیم چه اتفاقی در بدن رخ می‌دهد؟


متخصصان تغذیه می‌گویند حذف یک وعده غذایی باعث بروز مشکلاتی در بدن می‌شود.

 امروزه بسیاری از مردم به دلایل مختلف مانند مشغله کاری ممکن است که یک وعده غذایی خود را میل نکنند. گرچه شاید این موضوع بسیار رایج و ابتدایی به نظر برسد، اما در این زمان فعل و انفعالاتی در بدن رخ می‌دهد که می‌تواند مشکلاتی ایجاد کند.

زمانی که فرد یک وعده غذایی را حذف می‌کند در گام نخست، سطح قند خون و انرژی در دسترس بدن کاهش می‌یابد. به همین دلیل هم متخصصان تغذیه همواره تاکید دارند افراد باید بکوشند در طول روز مواد غذایی مصرف کنند. کاهش قند خون و گرسنگی باعث برهم خوردن تمرکز افراد می‌شود.

با کاهش انرژی در دسترس، بدن به صورت مختلفی به آن واکنش نشان می‌دهد. گلوکز سوخت اصلی سلول‌های مغز است و این گلوکز از شکسته شدن مواد غذایی حاوی کربوهیدارت وارد خون می‌شود. کاهش سطح گلوکز خون باعث کاهش عملکرد بدن و کاهش تمرکز می‌شود.

با خالی بودن معده، پیغام‌هایی از سوی معده و هیپوتالاموس ارسال می‌شود که به فرد گرسنگی را گوشزد می‌کند. در این زمان، ترشح هورمون‌هایی مانند گرلین و لپتین باعث ایجاد احساس گرسنگی و اشتها می‌شود. فرد در این حالت دیگر دچار گرسنگی شدید شده و نیازمند غذا است.

خطری که در این زمان فرد با آن مواجه است خوردن غذا‌های شیرین است. این مواد غذایی گرچه به طور موقت قند خون را بالا می‌برند، اما به دلیل آنکه فاقد مواد مغذی مانند پروتئین ها، چربی، یا فیبر هستند برای سلامت بدن مفید نیستند و در مدت کوتاهی بار دیگر در فرد احساس گرسنگی ایجاد می‌کنند.

همچنین در بیماران دیابتی این حالت می‌تواند بسیار شدیدتر و خطرناکتر باشد. افت شدید قند خون و مصرف یکباره مواد غذایی شیرین می‌تواند به یکباره قند خون را به شدت افزایش دهد. این امر باعث ناکارآمدی انسولین شده و می‌تواند خطراتی مانند سکته مغزی را برای فرد درپی داشته باشد.

یکی از مشکلات دیگر این است که زمانی که فرد یک وعده غذایی خود را حذف می‌کند ولع بیشتری برای خوردن غذا پیدا کرده و احتمال زیاده روی و پرخوری زیاد است. این امر می‌تواند منجر به حالت تهوع، یبوست، نفخ شکم، و خستگی شدید فرد شود.

متخصصان می‌گویند حذف یک وعده غذایی تنها باعث عدم جذب مواد مغذی مورد نیاز بدن نمی‌شود. در واقع، این کار فعالیت‌های بدن را تحت تاثیر قرار داده و سبک زندگی سالم انسان را تحت الشعاع قرار می‌دهد. انجام کار با شکم خالی باعث کاهش تمرکز می‌شود. همچنین به دلیل انرژی پایین در دسترس بدن، میزان بازدهی فرد در محیط کار کاهش می‌یابد.

به طور کلی حذف وعده‌های غذایی به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود. حتی در صورتی که قصد کاهش وزن دارید، بهتر است از وعده‌های کم کالری و کوچک به جای حذف کامل غذا استفاده کنید.

خوردن فلفل سبز تند مفید است؟

مصرف به اندازه فلفل سبز که تندی خود را از ماده‌ای به نام کپسایسین دارد، دارای فواید زیادی برای سلامتی است.

به نقل از پایگاه وب طب، برخی افراد تمایل دارند تا در غذاهایشان از فلفل تند استفاده کنند و یا حتی برخی دوست دارند تا فلفل را به صورت خام مصرف کنند.

فلفل سبز تند یکی از طعم دهنده‌هایی است که طرفداران فراوانی در سراسر جهان دارد.

فلفل سبز تند دارای فواید متنوعی برای سلامتی و زیبایی است که در این گزارش به مهمترین آن‌ها اشاره خواهیم کرد:

۱- تقویت سلامت چشم

از آنجا که فلفل سبز تند سرشار از ویتامین A است، مصرف منظم آن می‌تواند از بروز بیماری‌های چشمی که ممکن است با افزایش سن ظاهر شوند، جلوگیری کرده و احتمال بروز آنها، به خصوص آب مروارید را کاهش دهد.

۲- بهبود ظاهر پوست

یکی از مزایای فلفل سبز تند این است که وقتی به طور منظم به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی متعادل مصرف می‌شود، ممکن است اثرات مثبت چشمگیری روی پوست بگذارد. این به آن دلیل است که فلفل سبز تند حاوی درصد بالایی از مواد مغذی به ویژه ویتامین C است که به موارد زیر کمک می‌کند:

- تحریک تولید کلاژن وتجدید سلول‌های پوستی

- درمان آکنه و جلوگیری از بروز جوش در آینده

- جلوگیری از چین و چروک و علائم پیری

۳- کاهش وزن اضافی

خوردن فلفل سبز تند می‌تواند به دلایل زیر به شما در کاهش وزن کمک کند:

- این ماده حاوی کپسایسین است که با افزایش اندک دمای داخلی بدن، به تسریع روند متابولیسم بدن کمک می‌کند.

- عطر و طعم تند آن باعث می‌شود که یک اشتها آور طبیعی باشد.

- حاوی مقدار کمی کالری است.

۴- درمان میگرن

یکی از فواید فلفل سبز تند این است که می‌تواند به درمان میگرن کمک کند؛ چرا که این ماده غذایی سرشار از کپسایسین است که ممکن است برای انواع درد، از جمله سردرد، اثر آرام بخشی داشته باشد.

۵- پیشگیری از سرطان

ماده کپسایسین که به میزان زیادی در فلفل سبز تند یافت می‌شود، ممکن است فواید زیادی در مورد جلوگیری از سرطان داشته باشد، زیرا این ماده می‌تواند از رشد و تقسیم سلول‌های سرطانی جلوگیری کند.

۶- تقویت فولیکول‌های مو و به طور کلی بهبود سلامت مو

۷- افزایش روحیه انسان

۸- تقویت سیستم ایمنی بدن و مبارزه با عفونت‌های مختلف.

۹- درمان یبوست

۱۰ درمان سرماخوردگی و تسکین علائم آن

با حواص فلفل سبز تند آشنا شوید

ارزش غذایی فلفل سبز تند

فلفل سبز تند دارای مواد مغذی فراوانی است؛ فلفل سبز تند به خصوص از نوع «هالاپینو» دارای طیف گوناگونی از ویتامین‌ها و مواد معدنی و مغذی به مانند ویتامین B۶، ویتامین K، فولیک اسید، منگنز، مس، آهن و منیزیم است.

آیا فلفل سبز مضر است؟

اگرچه فواید فلفل سبز بسیار است، اما برخی از آسیب‌های احتمالی را دارد که باید قبل از شروع به خوردن، از آن‌ها آگاه بود.

۱- عوارض ناخوشایند در صورت مصرف بیش از حد، مانند: درد شدید، عفونت، تورم و قرمزی پوست.

۲- مشکلات مختلف گوارشی مانند: اسهال، درد معده، تحریک روده بزرگ و سوزش سر دل.

۳- تأثیر منفی بر گیرنده‌های عصبی، که ممکن است در طولانی مدت منجر به کاهش توانایی احساس درد شود.

۴- مسمومیت سالمونلا، چرا که برخی از انواع فلفل سبز، به ویژه نوع هالاپینو، ممکن است آلوده به سالمونلا باشد. سالمونلا یک باکتری باسیل گرم منفی است.

۵- فلفل سبز تند برای برخی گروه‌ها مانند زنان باردار، کودکان و افراد مبتلا به بیماری در سیستم ایمنی بدن مناسب نیست.