میثاق طب

جمع آوری اطلاعات پزشکی

میثاق طب

جمع آوری اطلاعات پزشکی

پیشگیری از ابتلا به کرونا با یک سبزی پرخاصیت

یک متخصص طب سنتی درخصوص تقویت سیستم ایمنی بدن و پیشگیری از ابتلا به کرونا با یک سبزی پرخاصیت توضیحاتی را ارائه کرد.

پیشگیری از ابتلا به کرونا با یک سبزی پرخاصیت

محمدرضا حاجی حیدری  متخصص طب سنتی ایرانی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص خواص گیاه اسفناج، اظهار کرد:  اسفناج از جمله گیاهانی است که در فصل پاییز برداشت می‌شود و سرشار از خواص بی نظیر است و مصرف آن برای سلامتی بسیار مفید خواهد بود.

او گفت: مزاج اسفناج در طب سنتی معتدل و رو به سرد بوده که به همین دلیل لازم است تا افرادی که مزاج سردی دارند در مصرف این گیاه حد اعتدال را رعایت کنند. برای کمتر شدن سردی اسفناج  بهتر است افراد آن را با زنجبیل، گردو، فلفل و دیگر مصلحاتش مصرف کنند.

حاجی حیدری افزود: اسفناج حاوی مقدار بسیار زیادی آهن است و می‌توان از آن برای برطرف کردن کم خونی استفاده کرد، اما نکته حائز اهمیت این است که مقدار زیادی از آهن موجود در اسفناج جذب بدن نمی‌شود و نمی‌توان مصرف آن را بطور کامل جایگزین دارو‌های درمان کم‌خونی کرد.

این متخصص طب سنتی ایرانی بیان کرد: در طب سنتی از اسفناج به عنوان یک ملین یاد می‌شود و فیبر زیاد موجود در آن به پاک سازی روده کمک می‌کند.

اسفناج

او افزود: در شرایط شیوع ویروس کرونا تقویت سیستم ایمنی بدن در کنار رعایت دیگر موارد بهداشتی می‌تواند از ابتلا به این ویروس جلوگیری کند. اسفناج به دلیل این که سرشار از ویتامین ث است می‌تواند به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کند. همچنین ویتامین A در اسفناج در تقویت بینایی موثر است.

حاجی حیدری در پایان گفت: افرادی که سنگ کلیه دارند در مصرف اسفناج محتاط باشند، زیرا در کنار تمام خواصی که برای این گیاه گفته شد می‌تواند منجر به سنگ سازی بیشتر کلیه شود.

۹ خاصیت شگفت انگیز گردو برای بدن

 


متخصصان می‌گویند مصرف مغز گردو می‌تواند برای سلامت پوست، مو و بدن بسیار مفید باشد.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از فود نیوز، گردو دارای خواص بی شماری است. مغز گردو سرشار از پروتئین، اسید‌های چرب مفید، و ویتامین‌ها و مواد معدنی است. متخصصان تغذیه تاکید دارند به دلیل فواید بالای گردو، افراد باید این ماده مغذی را به عنوان تنقلات و میان وعده در رژیم غذایی خود بگنجانند.

تحقیقات متعدد نشان داده است مصرف گردو می‌تواند باعث افزایش سلامت پوست، مو و بدن شود. فواید گردو شامل موارد ذیل می‌شود:
۱- گردو سلامت قلب را بیمه می‌کند. مغز گردو سرشار از پتاسیم، منیزیم و کلسیم است. این مواد معدنی می‌توانند باعث کاهش فشار خون شوند. همچنین چربی‌های اشباع شده مفید گردو می‌تواند باعث کاهش کلسترول بد خون شود. هر دو این موارد در نهایت بهبود عملکرد و سلامت قلب را درپی خواهد داشت.

۲- گردو سیستم ایمنی بدن را تقویت کند. مواد معدنی مانند روی و منگنز و نیز ویتامین آ موجود در گردو می‌توانند باعث بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن شوند. تحقیقات نشان داده است خطر ابتلا به بیماری‌های عفونی و واگیر در افرادی که گردو مصرف می‌کنند کاهش می‌یابد.

۳- گردو دارای فیبر است و همین موضوع باعث کمک به حرکت مواد غذایی در روده‌ها می‌شود. فیبر همچنین می‌تواند باعث رشد و تکثیر میکروب‌های مفید دستگاه گوارش شود که مانع از اختلالات گوارشی در فرد می‌شود.

۴- یکی از خواص‌های ویژه گردو، کمک به سم زدایی بدن است. فیبر بالای گردو به کبد و کلیه‌ها در فرآیند طبیعی سم زدایی کمک می‌کند.

۵- منیزیوم، ویتامین E و اسید چرب امگا ۳ موجود در گردو به فرآیند مبارزه با التهابات بدن کمک می‌کند. همچنین مصرف مداوم گردو می‌تواند مانع از ابتلا به بیماری‌های التهابی شود.

ادامه مطلب ...

خواص شگفت انگیز یک میوه زمستانی برای بدن

«به» میوه زمستانی، معطر و متعلق به خانواده‌ گل سرخیان است که تقریبا به گلابی شباهت دارد.

برگ این میوه هم به عنوان داروی گیاهی برای درمان انواع بیماری‌ها  به کار می رود. یکی از فواید بارز میوه «به»، آزاد کردن ماده ضد ویروسی است که توصیه می‌شود هنگام سرماخوردگی به صورت  چای دم کرده و مصرف کنید. چای گرم برگ درخت «به» تسکین کننده خوبی برای  علائم سرماخوردگی مانند سرگیجه، تب، سرفه و عطسه بوده همچنین حس سبکی خاصی  را در بدن ایجاد می‌کند.

شما می توانید به چای برگ به، مقداری لیمو، زنجبیل و عسل را هم اضافه کرده و به عنوان دمنوش میل کنید. این میوه سرشار از ویتامین‌های آ، ب و املاح آهکی و تانن ،  پروتئین، لیپید و آب است.

به  برای درمان بیماری‌های معده بسیار موثر بوده و متوقف کننده اسهال‌های ساده و خونی است. افرادی که دچار بیماری‌های حاد ورم روده‌ای، همچنین خونریزی‌های قاعدگی و بواسیر می‌شوند، می‌توانند از دمنوش میوه به یا برگ آن استفاده کنند. این میوه نه تنها می‌تواند سیستم دستگاه  گوارش را تقویت کند، بلکه در بهبود مخاط و سرفه های مکرر افراد موثر خواهد بود.

شگفتی های میوه به

 تخم های داخل میوه «به»، خاصیت بی نظیری در بهبود بیماری ها دارد. لعاب تخم «به»  برای درمان سرماخوردگی، مخاط ریه، سرفه و انواع زخم‌ها کاربرد دارد. شکوفه این میوه در  رفع انواع سردردها، مشکلات دستگاه گوارش و  بیماری‌های ریوی نقش بسزایی دارد و به عنوان داروی گیاهی استفاده می شود.

کاهش تورم چشم‌ با دمنوش برگ «به»

یکی از راه های بهبود تورم چشم استفاده از برگ به، آن هم به طور مستمر در برنامه غذایی است. برای این امرمی توان  جوشانده را مصرف کرد و یا از برگ‌های نرم شده در جوشانده به عنوان ضماد کاهش ورم چشم‌ها استفاده کرد.

تقویت موی سر با میوه «به»

همه افراد دغدغه ریزش موهایشان را دارند. برای کاهش این استرس می‌توانید با استفاده از دمنوش  برگ به و شکوفه های آن  مانع از ریزش مو شوید. به این صورت که جوشانده برگ«به» را تهیه  سپس مو‌های سر را به آن آغشته کرده و با کلاه پلاستیکی بپوشانید، بعد از گذشت زمانی می‌توانید سرتان را بشویید.

رفع عارضه اسهال با دمنوش برگ «به»

یکی از فواید سلامتی برگ درخت به کنترل و درمان اسهال است. شما می توانید از دم نوش برگ درخت به، به عنوان یک مکمل برای رفع مشکلات گوارشی خود  مانند اسهال استفاده کنید.

تنظیم فشار خون با میوه «به»

طبق بررسی های انجام شده، برگ درخت به حاوی پکتین است که به گردش خون کمک کرده و در نتیجه مصرف منظم آن می‌تواند به فشار خون نرمال کمک کند.