میثاق طب

جمع آوری اطلاعات پزشکی

میثاق طب

جمع آوری اطلاعات پزشکی

مواد غذایی که در فاصله افطار تا سحر باید استفاده کنید

امسال ماه مبارک رمضان مصادف شده است با گرم ترین ماه سال از این جهت برای جلوگیری از دست دادن آب بدن باید تدبیری کرد. 

پیام فرهبخش متخصص تغذیه در این باره می‌گوید: افراد روزه دار برای کاهش تعرق بهتر است کمتر در معرض گرما قرار بگیرند و تغذیه سالم از جهت آب‌رسانی به بدن داشته باشند. به طور مثال 8 تا 12 لیوان مایعات به فاصله افطار تا سحر میل کند. 

وی ادامه داد: سبزیجات به علت فیبری که دارد باعث آب‌رسانی بدن می‌شود بخصوص استفاده از سبزی خوردن و سالاد توصیه می‌شود. 

وی بیان کرد: البته می‌توانیم با خوردن میوه نیز کمبود  آب بدن را تامین کرد مانند هندوانه‌، توت فرنگی، انگور که به علت فیبر موجود و ویتامین‌ها، املاح را به بدن می‌رسند. 

وی اظهار کرد: نمک‌ها عاملی بر تشدید تشنگی می‌شوند. بنابراین توصیه می‌شود افراد روزه دار از غذاهای شور، آماده و نیمه آماده در وعده سحری اجتناب کنند. 

این متخصص تغذیه گفت: افراد روزه دار بهتر است چای کم رنگ مصرف کنند و یا اگر فردی قهوه میل می‌کند به تعداد یک یا دوبار مشکلی ایجاد نمی‌کند. 

شایع‌ترین بیماری در مردان بالای 40 سال

 آمار ابتلا به نقرس در سراسر جهان رو به افزایش است و شایع‌ترین بیماری التهابی مفاصل در مردان بالای 40 سال به شمار می‌رود.


نقرس نوعی بیماری مفاصل است که معمولاً با حملات پیاپی آرتروز التهابی حاد که نوعی ورم مفاصل همراه با سوزش، التهاب و قرمزی است، همراه است.

ادامه مطلب ...

شایع‌ترین بیماری در مردان بالای 40 سال

 آمار ابتلا به نقرس در سراسر جهان رو به افزایش است و شایع‌ترین بیماری التهابی مفاصل در مردان بالای 40 سال به شمار می‌رود.


نقرس نوعی بیماری مفاصل است که معمولاً با حملات پیاپی آرتروز التهابی حاد که نوعی ورم مفاصل همراه با سوزش، التهاب و قرمزی است، همراه است.

ادامه مطلب ...

بهترین زمان برای خوردن میوه چه زمانی است؟

 حیدرزاده فوق تخصص تغذیه  با اشاره به زمان خوردن میوه اظهار کرد: اگر میوه را بعد از خوردن غذا میل کنید، نقش مهمی در مسموم کردن سیستم بدنی دارند. در این حالت بدن با مقدار زیادی انرژی روبرو می‌شود که این انرژی برای بدن مضر است. ادامه مطلب ...

خواص معجزه‌گر هندوانه که نمی‌دانید

هندوانه از طریق کنترل وزن، سلامت قلب را بهبود می بخشد. همیشه سیب به عنوان مشهورترین میوه در تامین سلامت بدن معرفی شده است، اما تحقیقات جدید نشان می دهند که هندوانه نقش بسیار موثری در سلامت قلب و عروق ایفا می کند.

متخصصان معتقدند که ماده ای به نام سیترولین که در هندوانه به فراوانی یافت می شود، مسئول کاهش کلسترول، فشار خون، وزن و جلوگیری از تشکیل پلاک سرخرگی می باشد. در واقع مصرف این میوه موجب کاهش آترواسکلروز (تصلب شرایین) می گردد.

در مطالعه اخیر، دانشمندان موش های آزمایشگاهی را به دو گروه تقسیم نمودند. رژیم غذایی هر دو گروه سرشار از چربی های اشباع و کلسترول بود. به یک گروه آب به همراه ۲ درصد آب هندوانه و به گروه دیگر همان مقدار آب به همراه محلولی داده شد که محتوای کربوهیدرات آن دقیقا مشابه گروه اول (آب هندوانه) بود.

نتایج نشان داد که میزان LDL یا کلسترول بد خون در گروهی که آب هندوانه مصرف کرده بودند، ۵۰ درصد کمتر بود. همچنین در این گروه تشکیل پلاک در دیواره سرخرگ ها ۵۰ درصد کاهش داشت، سطح سیترولین افزایش یافت و افزایش وزن ۳۰ درصد کمتر از گروه دیگر بود.

متاسفانه سالانه ۲۰ درصد از محصول هندوانه در اغلب نقاط دنیا هدر می رود، زیرا معمولا کشاورزان برای برداشت این محصول چندان هزینه نمی کنند. متخصصان معتقدند که از این میزان هندوانه هدر رفته می توان برای استخراج ترکیبات سودمند از جمله سیترولین و لیکوپن (رنگدانه قرمز) استفاده نمود.

میوه ای بی‌نظیر برای سلامت دستگاه گوارش

  ترکیبات موجود در آلو خشک تقریبا مشابه آلو است با این تفاوت که مقدار قند بیشتری دارد.

مزیت حالت خشک این است که در تمام فصول سال قابل مصرف است. آلو خشک سرشار از ریز مغذی هایی است که از جمله عبارتند از: فیبرها  و ویتامین های B2، B3 ، B6، ‍C و Kسوربیتول موجود در آن به تنظیم متابولیسم قند خون کمک می کند و کیسه صفرا و عملکرد روده ها را تحریک می کند.

ادامه مطلب ...