میثاق طب

جمع آوری اطلاعات پزشکی

میثاق طب

جمع آوری اطلاعات پزشکی

لیموشیرین دارای خاصیت ضدعفونی کننده بدن

ناهید برخورداری با اشاره به این‌که لیمو شیرین حاوی اسید سیتریک و ویتامین ث زیادی است، اظهار کرد: چنانچه فردی دو عدد لیمو شیرین متوسط در طول روز بخورد عملا ویتامین ث مورد نیاز روزانه بدنش تأمین شده است.

وی ادامه داد: در صورت مصرف میوه لیمو شیرین با پوست داخلی مقدار 77 میلی گرم ویتامین ث به بدن می‌رسد. در حالی که مصرف آن بدون پوست داخلی، فقط دارای 53 میلی گرم ویتامین ث است.
این کارشناس تغذیه، اضافه کرد: مصرف لیمو شیرین تازه که حاوی ویتامین ث فراوان است در کاهش بروز حساسیت مؤثر است.
وی با بیان این‌که لیموشیرین حاوی مقدار زیادی فسفر، منیزیم، پتاسیم، سدیم و کلسیم است، متذکر شد: پتاسیم آن ناراحتی معده، اسهال خونی و اسهال و حالت تهوع و استفراغ را برطرف می‌کند.
برخورداری با اشاره به این‌که لیموشیرین دارای خاصیت ضدعفونی کننده بدن است، گفت: خنثی کردن مقداری از اسید معده، جلوگیری از تخمیر غذا در معده و پیشگیری از نفخ معده از دیگر خواص لیموشیرین است.
وی افزود: حجم زیادی از لیموشیرین را آب تشکیل می‌دهد و به همین دلیل این میوه خاصیت ادرارآور و همچنین ملین دارد.
او تصریح کرد: آب فراوان موجود در این میوه باعث کاهش تب و دمای بدن به خصوص هنگام سرماخوردگی و آنفلوآنزا می‌شود، چرا که این میوه خاصیت سم‌زدایی داخل بدن را از خود نشان داده‌ است.
این کارشناس تغذیه با اشاره به این‌که مصرف لیمو در زمان زکام و گلودرد بسیار مؤثر است، گفت: مرکبات و از جمله لیموشیرین، سرگیجه را بر طرف کرده و لکه‌های پوستی را از بین می‌برد و باعث شادابی پوست می‌شود.
منبع:ایسنا

اگر نفخ معده دارید، بخوانید

اگر نفخ معده دارید، بخوانید
آیورودا یکی از جامع ترین سیستم های درمانی دنیا است. این علم هزاران سال پیش در هند توسعه پیدا کرد. در این سبک درمانی باور بر آن است که سلامت و شادابی نیازمند تعادل بین ذهن، بدن، و روح است.

در آیورودا، سطح گوارش به عنوان کلید سلامت در نظر گرفته می شود – و داشتن نفخ و گاز معده به صورت مرتب نشان می دهد که این سیستم به مراقبت نیاز دارد. خوشبختانه موارد طبیعی زیادی وجود دارد که می توانید با آنها جلوی این مشکل آزار دهنده را بگیرید.

۱- فقط غذاهای پخته میل کنید

در آیورودا سیستم گوارش را مانند آتش می دانند. مانند آتش واقعی وقتی آب سرد یا غذا داخل آن قرار می دهید، فکر می کنید چه اتفاقی میفتد؟ درست است، خاموش می شود.

وقتی غذا را می پزید در واقع قبل از رسیدن غذا به دهان آن را مقداری هضم کرده اید، این یعنی سیستم گوارش بدن دیگر نیازی به تلاش جهت شکستن غذای خام ندارد.

۲- به غذای خود ادویه جات گوارشی اضافه کنید

ادویه جات می توانند به افزایش آتش گوارش کمک کنند و زمانی که مرتب با غذا خورده شوند باعث کاهش نفخ و گاز معده نیز می شوند. به عنوان مثال، دانه های زیره، دانه های زنیان، زنجبیل خرد شده تازه و انقوزه ادویه جات گوارشی به حساب می آیند.

اگر می خواهید با این ادویه جات آشپزی کنید، مقداری روغن گرم کنید، سپس یک دوم قاشق چای خوری زیره، زنیان، دانه های رازیانه، و مقدار اندکی انقوزه اضافه کنید. سپس می توانید قطعات زنجبیل را نیز به ماهی تابه اضافه کنید. حدود ۳۰ دقیقه سرخشان کنید و سپس این ترکیب را به سبزیجات، گوشت یا لوبیا اضافه کنید.

اگر آشپزی نمی کنید، می توانید زیره، دانه زنیان، دانه رازیانه، و مقداری انقوزه را داخل مخلوط کن بریزید، تا از ترکیب آنها ادویه ای ضد نفخ همیشه دم دستتان باشد و در غذاها استفاده اش کنید.

نکته: اگر به تندی حساسیت دارید، از سوزش سر دل رنج می برید، و یا مشکل رفلاکس معده دارید، قبل از استفاده ی زنجبیل یا انقوزه حتما با پزشک مشورت کنید، چون این دو مورد تند هستند.

۳- آرامتر بجوید

نحوه خوردن غذا به اندازه خود غذا مهم است. وقتی غذا را سریع می جوید، سیستم گوارشتان دچار مشکل می شود و در نتیجه دچار گاز و نفخ معده می شوید. وقتی با آرامش غذا را درست می جوید، هم بیشتر از غذا لذت خواهید برد و هم جلوی مشکلات دستگاه گوارش را گرفته اید.

بسیاری از افرادی که شروع به جویدن بیشتر غذا کرده اند و آن را بیش از ۳۰ مرتبه جویده اند از نتیجه بدست آمده واقعا شگفت زده شدند. شاید رسیدن به این عدد و یا شمردن تعداد دفعات جویدن کار ساده ای نباشد، اما در نظر گرفتن همین ایده باعث می شود غذا را آرامتر بجوید. معمولا وقتی گرسنه هستیم و یا در حال غذا خوردن کار هم می کنیم تعداد دفعات جویدن و آرام غذا خوردن را از یاد می بریم.

بعد از غذا بلافاصله بلند نشوید و یا پشت میز کامپیوتر و در حال کار کردن غذا نخورید. در یک جای مناسب بنشینید که بتوانید تمام تمرکز را روی غذا خوردن بگذارید سپس وقتی غذا خوردنتان تمام شد ۳ تا ۴ دقیقه سر جای خود بمانید سپس حرکت کنید، همین کار ساده تاثیری فوق العاده دارد.

۴- بعد از غذا دانه های رازیانه بجوید

اگر به رستوران های هندی رفته باشید مطمئنا متوجه ترکیب دانه های رازیانه و نبات که نزدیک در خروجی قرار داده شده است می شوید. برخی بر این باور هستند که دانه های رازیانه باعث تقویت سوخت و ساز و همچنین خنثی کردن گاز پس از غذا خوردن می شود.

وقتی بعد از غذا یک دوم قاشق چای خوری رازیانه با نبات را استفاده می کنید، در واقع منبعی کاملا طبیعی از خنثی کننده اسید را میل کرده اید. اگر با ترش کردن یا تندی مشکلی ندارید، می توانید یک دوم قاشق چای خوری زیره به همراه زنیان برای جلوگیری از نفخ استفاده کنید.
منبع: وب سایت دکتر کرمانی

خوراکی‌هایی برای تسکین درد و سوزش معده/ عسل و موز بخورید

متخصص تغذیه گفت: برای تسکین درد معده مصرف غذاهای تند و پر ادویه، چرب و نوشابه های گازدار محدود شود و در مقابل غذاهای حاوی سبزیجات، عسل و موز بیشتر مصرف شود.
خوراکی‌هایی برای تسکین درد و سوزش معده/ عسل و موز بخورید
زهرا اولیایی گفت: برای تسکین درد معده، مصرف سبزیجاتی مثل نعناع و گشنیز بسیار توصیه شده چون این گیاهان اثر ضد اسپاسم در دستگاه گوارشی داشته، تقویت کننده معده بوده و برای هضم بهتر غذا کمک می‌کند. 
 
وی ادامه داد: همچنین بابونه برای تسکین سوزش معده مفید است و زیره سبز نیز گیاهی ضد نفخ، مقوی معده و ضد اسپاسم است. 
 
این متخصص تغذیه گفت: غذاهای ادویه دار تند باعث تحریک مری شده و ترشح اسید معده را بیشتر می‌کند. به همین دلیل بهترین ادویه ها زنجبیل، هل و دارچین است. این ادویه ها به هضم بهتر غذا کمک کرده و حالت تهوع را رفع می‌کنند. 
 
اولیایی افزود: مصرف عسل برای تسکین درد معده بسیار توصیه شده است. در میان میوه‌ها نیز موز بسیار مفید است اما میوه هایی مثل پرتقال، گریپ‌فروت و لیموترش مناسب نیستند. 
 
وی افزود: مصرف گوجه فرنگی و پیاز نیز بهتر است محدود شود چون دیرهضم هستند و اسید معده را زیاد می کنند. مصرف نوشیدنی‌های گازدار نیز مضر است. 
 
منبع: فارس