میثاق طب

جمع آوری اطلاعات پزشکی

میثاق طب

جمع آوری اطلاعات پزشکی

هوشیار باش! سرطان سینه نشانه دارد

در اطلاعیه روابط عمومی پژوهشگاه فناوری‌های نوین علوم زیستی و جهاد دانشگاهی ابن سینا آمده است: « این مرکز در راستای الحاق به کمپین پیشگیری از سرطان سینه، روز دوشنبه 11 آبان ماه ازساعت 8.30 صبح تا 14 از 160 نفر از بانوان عضو این کمپین معاینه رایگان سینه به عمل خواهد آورد. در این برنامه قرار است ضمن ارایه مطالب علمی پیرامون سرطان سینه توسط پزشکان مرکز فوق تخصصی ابن سینا، بر ضرورت بررسی مداوم و نقش آن در تشخیص به موقع این بیماری تاکید و بانوان مراجعه کننده معاینه شوند.

شعار این کمپین «هوشیار باش، سرطان سینه نشانه دارد» است که با آموزش سبک زندگی سالم و آشنایی بانوان با عوامل خطر سرطان، سرطان سینه را به عنوان یک بیماری قابل پیشگیری در سطح جامعه معرفی می‌کند.

سرطان معده کشنده‌ترین بیماری در مرد و زن ایرانی است

کتر اسماعیل اکبری در هشتمین کنگره بین المللی ثبت سرطان و زیرساخت های برنامه جامع  کنترل سرطان، آسیا و اقیانوسیه که امروز یکشنبه در تالار امام خمینی(ره) دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی برگزار شد، ضمن بیان این مطلب گفت: محور اصلی این کنگره مدیریت کنترل سرطان در کشور است و این که چگونه این بیماری را خوب کنترل، مدیریت و درمان کنیم تا انشاءا... شاهد کاهش مرگ و میر ناشی از این بیماری در جامعه باشیم.

رییس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه خاطرنشان کرد: متاسفانه آمار ابتلا به سرطان در دنیا در حال افزایش است و در کشورهای غرب آسیا از جمله ایران، میزان مرگ ناشی از سرطان سیر صعودی دارد.

رییس هشتمین کنگره بین المللی ثبت سرطان و زیرساخت های برنامه جامع  کنترل سرطان، آسیا و اقیانوسیه اعلام کرد: در ایران سالانه حدود 90 هزار مورد ابتلای جدید به سرطان ثبت می کنیم که نزدیک به 30 هزار نفر از مبتلایان هر ساله فوت می کنند.

دکتر اکبری با اشاره به تفاوت شیوع سرطان در ایران با سایر کشورها گفت: سرطان پستان شایعترین سرطان در زنان ایرانی و سرطان معده بعنوان شایعترین سرطان در مردان ایرانی و همچنین کشنده ترین سرطان در زن و مرد ایرانی است. اما سرطان معده در سایر کشورها چنین جایگاهی ندارد و معمولا از نظر شیوع در رده های بسیار پایین تری قرار گرفته است.

وی رفتارها و فرهنگها، مسایل تغذیه ای، مصرف بالای نمک، مصرف غذاهای مانده، چربی حیوانی مانده و عدم رعایت بهداشت دهان و دندان را از عوامل موثر در ایجاد سرطانهای دستگاههای گوارش و سرطان معده برشمرد.

دکتر اکبری با اشاره به شرکت سازمان بین المللی آیارک(سازمان کنترل جهانی سرطان در WHO) در این کنگره  اظهار امیدواری کرد این کنگره سه روزه منجر به جمع بندی نهایی برای تهیه برنامه جامع کنترل سرطان توسط دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی به نیابت از وزارت بهداشت شود.

وی در پایان سخنان خود مصرف دخانیات را یک معضل عنوان کردو گفت: در تمام  دنیا 30 درصد از مرگها وابسته به استعمال دخانیات است و در ایران نیز متاسفانه شیوع استعمال دخانیات روز به روز افزایش می یابد. میزان ابتلا به سرطان در استعمال کنندگان دخانیات چهار برابر بیشتر از سایرین است. براساس آمار در سال 1382 تقریبا  1.7 خانمهای بالغ سیگاری بودند که متاسفانه امروز این آمار نزدیک به 4 درصد رسیده و در طول یک دهه بیش از 3 برابر افزایش یافته است که این امر نه تنها خطر بروز سرطان را افزایش می دهد بلکه خطرهای فرهنگی و... را برای خانواده های ایرانی در پی دارد.

گفتنی است این کنگره بین المللی به همت مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه  علوم پزشکی شهیدبهشتی برگزار می شود و تا 12 آبان ماه ادامه خواهد داشت. این کنگره  دارای امتیاز باز آموزی است و محورهای مورد بحث در آن عبارتند از: بار سرطان و راه های اندازه گیری، غربالگری و تشخیص زودرس، ابعاد روانی، اجتماعی و معنوی در پیشگیری و کنترل سرطان، نقش عوامل اقتصادی در کنترل سرطان، عوامل محیطی و شغلی درکنترل و پیشگیری از سرطان.

عینک‌دودی کنترل کننده نور ورودی به چشم


دکتر محمد کی‌پور متخصص چشم  با اشاره به استفاده از عینک در فصل سرد اظهار داشت: استفاده منظم و مداوم از عینک آفتابی در تمام فصول سال از جمله در زمستان از ضرورت اساسی است به طوری که در فصول سرد به علت ریزش باران و برف، انعکاس مضر نور خورشید به شدت افزایش می‌یابد.

وی بیان کرد: برف و یخ با ایجاد اثر خیرگی و تشعشع اشعه فرابنفش منجر به بروز صدماتی در درازمدت به شبکه چشم می‌گردد و همچنین امکان ایجاد بیماری‌های چشمی نظیر آب مراورید را نیز تشدید می‌سازد.
این متخصص با بیان اینکه عینک‌های آفتابی در رشد فرابنفش ممانعت می‌کند، افزود: عینک‌های دودی مناسب و استاندارد حالت خیرگی و اختلالات بینایی را پیشگیری و همچنین از ایجاد چین و چروک در پوست پیرامون چشم جلوگیری می‌کند.
کی‌پور ابراز داشت: عینک‌های آفتابی به عنوان مسیر و مانعی در برابر ارسال سرد و گرم هوا و گرد و غبار عمل نموده و از ایجاد خشکی چشم در فصل زمستان پیشگیری می‌کند.
وی ادامه داد: عینک وسیله‌ای مناسب برای کسانی است که از لنزهای تماسی استفاده می‌کنند، برای تسهیل روند کاربرد این لنزها و حفظ رطوبت چشم اولویت دارد.

منبع : باشگاه خبرنگاران جوان



قند و شکرهایی که تو زرد از آب درآمدند

از قدیم ضرب‌المثلی وجود دارد که عنوان می‌کند انسان قبر خود را با دندان‌هایش می‌کند و این ضرب‌المثل به اهمیت نقش تغذیه در افزایش طول عمر و سلامت بدن اشاره دارد.هزاران سال است که غذاهای شیرین به ذائقه بشر خوش آمده است و در سفره های ایرانی جای خودشان را بازکرده اند.

در حالی که هر روز و هر روز از مضرات قند و شکر در گوشه کنار جامعه بحث در میان است، کم‌کم قندهای مصنوعی نظیر ساخرین و آسپارتام در زندگی ما جا باز کردند و در بیشتر محصولات مصرفی ما در رستوران‌ها و حتی در خانه‌های ما به وفور یافت می‌شوند اما سوال اینجاست که آیا این نوع مواد شیمیایی برای ما ضرری ندارد؟ و اینکه ضرر قند شکر بیشتر است یا آسپارتام؟

"آسپارتام" شیرین اما کشنده 
امروزه در اکثر تبلیغات آسپارتام را به عنوان یک جایگزین مناسب و بی‌خطر برای قند معرفی می‌کنند که این تبلغیات می‌تواند باعث خطرناک تر شدن این ماده شیمیایی بشود زیرا ممکن است افراد در خوردن محصولاتی که حاوی آسپارتام است زیاد روی کرده که این امر می‌تواند آسیب بیشتری به ما بزند.

آسپارتام از یک ماده مصنوعی متشکل از 2 اسید آمینه فینل آلانین و اسید اسپارتیک تشکیل شده است که اسیدهای آمینه می‌توانند به طور مستقیم به مغز وارد شوند و عملکرد سیستم عصبی را تحت تاثیر قرار دهند و همچنین تحقیقات نشان داده که افزایش سطح فینل آلانیل مغز خطر تشنج را افزایش می‌دهد .

رقیب جدی قند و شکر 
نیرنگ نیستانی متخصص تغذیه در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران جوان گفت: آسپارتام یک ماده مصنوعی است که قند نیست و ویژگی آنها این است که شیرینی آن چندین برابر قند است، این امر موجب می‌شود که ذائقه برای مصرف کننده تغییر کند و طعم شیرین برای افراد عادی شود و بیشتر از مواد قندی و شیرین استفاده کنند که در دراز مدت می‌تواند باعث چاقی و دیابت شود.

وی در ادامه افزود: آسپارتام علاوه بر اینکه در خیلی از محصولات خوردنی وجود دارد خود نیز به صورت حب و پودر در بازار موجود است که توصیه کردند بیشتر از حب استفاده شود به این صورت که فرد استفاده کننده همیشه مقدار مشخصی از این ماده را استفاده می‌کند.

شکایات شیرینی که هیچگاه به نتیجه نرسید
در سال1980 وزارت بهداشت آمریکا بالغ بر ده‌هزار شکایت در مورد مضرات و واکنش‌های جانبی این ماده سمی دریافت کرد. 

با این حال به خاطر منافع اقتصادی این ماده برای تولید کنندگان این وزارت‌خانه این ماده را کاملا سالم و بی‌خطر دانست و پس از سال‌ها همچنان این ماده در زندگی ما حضور دارد و پر رنگ تر نیز شده است. 

دور آسپارتام را خط بکشید 
پیام فرح بخش متخصص تغذیه گفت: افرادی که از بیماری فنیل کتونوری رنج می برند باید از خوردن آسپارتام به کل پرهیز کنند و بقیه افراد هم که از این ماده استفاده می‌کنند درحد تعادل این ماده را مصرف کنند .

وی در ادامه افزود: این ماده بیشتر در آدامس‌ها و نوشابه‌های رژیمی موجود است. 

قبل از خرید به برچسب مواد غذایی دقت کنید
برای اجتناب از مصرف اسپارتام بهتر است هنگام خرید به فهرست مواد تشکیل دهنده‌ی خوردنی‌هایی که می‌خواهیم بخریم بیشتر دقت کنیم با این کار می‌توان از خرید اجناسی که حاوی این ماده هستند، پرهیز کرد و اگر هم قبلا از این مواد استفاده می‌کردید، می‌توانید با خوردن انواع کلم‌‌ها، زردچوبه و مواد حاوی ویتامین‌های Cو B و E این واد خطرناک را از بدن خوددفن کنید و باید 

قندی هزار ساله اما مفید!
گیاه استاویا به عنوان بهترین جایگزین برای انواع قندهای طبیعی و مصنوعی دانست .این ماده که برای صدها سال در آمریکای جنوبی مورد استفاده قرار گرفته و 20 برابر شیرین‌تر از قند و شرک است هیچ مورد مشکوکی گزارش نشده و افرادی که از استاویا استفاده می‌کنند دچار هیچ مشکلی نشده‌اند. 

گزارش از سجاد افشار

همیشه درد سینه عاملی برای سرطان نیست

دکتر سهیلا انصاری‌پور متخصص زنان و زایمان در مراسم افتتاحیه برنامه کمپین سرطان سینه با شعار "هشیار باش سرطان سینه نشانه دارد" گفت: سرطان سینه از دسته علل‌های پرخطر در خانم‌ها است که شیوع آن در خانم‌ها بیشتر از آقایان است.

وی در خصوص علایم سرطان سینه ادامه داد: بالغ بر 80 درصد موارد سرطان سینه هنگامی که خانم‌ها توده‌ای را لمس کنند، پوست خانمی‌ زخیم شود و احساس خارش مکرر داشته باشند، تغییر شکل سینه، فرورفتگی پوست، قرمز شدن اطراف سینه، ترشحات و یا حتی درد مداوم در سینه می‌تواند از علایم آن محسوب شود البته ناگفته هم نماند که درد سینه در تشخیص سرطان سینه قابل اطمینان نیست.

انصاری‌پور با اشاره به فاکتورها بیان کرد: فاکتورهای سرطان سینه به دو صورت قابل تغییر و غیرقابل تغییر است، در فاکتورهای قابل تغییر شیوه زندگی خود فرد و در فاکتورهای غیرقابل تغییر سن، جنسیت، ژنتیک و اختلالات هورمونی است.

وی در خصوص سبک زندگی تصریح کرد: بسیاری از افراد به علت پیشرفت تکنولوژی فعالیت‌های زیادی نمی‌کنند در صورتی که با تحرک، رژیم غذایی، نکشیدن سیگار، مصرف نکردن الکل و دخانیات و بچه‌دار شدن می‌توان از این بیماری خاموش به نوعی پیشگیری کرد.

این متخصص زنان اظهار کرد: حدود 5 تا 10 درصد سرطان سینه ژنتیکی است به گونه‌ای که فرد ژن‌های BR2CA1  و یا BRCA2 را به ارث می‌برند.

انصارپور در پایان خاطرنشان کرد: برای تشخیص این بیماری پرخطر اولین قدم معاینه توسط خود فرد و بعد از آن باید مراجعه به خدمات بهداشتی صورت بگیرد.

چرا چاقی باعث سرطان می‌شود؟

اسماعیل اکبری رئیس مرکز تحقیقات سرطان  در خصوص ارتباط چاقی و سرطان بیان کرد: اضافه وزن و چاقی با سرطان کاملاً‌ مرتبط است.

وی در خصوص چاقی این گونه توضیح داد: چاقی به معنای تجمع چربی در بدن است و این چربی‌ها فضای مناسب برای ذخیره آنزیم‌ها و هورمون‌هایی هستند که نباید در بدن باقی بماند، بلکه باید دفع شوند. به عبارت دیگر چربی‌ها هورمون‌هایی را که باید از ساختار بدن جدا بمانند محفوظ نگه می‌دارند و این باعث آسیب‌رساندن به بدن می‌شود.

اکبری در مورد چاقی بانوان عنوان کرد: وقتی خانم‌ها چاق می‌شوند هورمون‌های استروژن و پروژسترون که در چربی‌های بدن ذخیره شدند نقش تخمدان را ایفا می‌کنند و این هورمون را که عامل سرطان پستان در بدن است حفظ می‌کنند.

وی ادامه داد: علاوه بر این موارد چربی عملکرد سلول‌های طبیعی بدن را نیز تحت تأثیر قرار می‌دهد، بدین ترتیب هیچ فرد چاقی نمی‌تواند کاملاً سالم باشد و همواره در معرض بیماری‌های مختلف قرار می‌گیرد.

رئیس مرکز تحقیقات سرطان خاطرنشان کرد: وقتی BMI فرد بالای 25 باشد می‌گوییم او اضافه وزن دارد، وقتی این عدد بالای 30 شود می‌گوییم فرد چاق است. همچنین افرادی که BMI بالای 40 دارند خیلی چاق محسوب می‌شوند.

وی در پایان تأکید کرد: رابطه‌ی مستقیم چاقی و سرطان روده بزرگ نیز به اثبات رسیده است.

"تنهایی مفرط" ارمغان جدید عضویت در گروه های مختلف مجازی

 تحقیقات نشان داده است عضویت در شبکه های اجتماعی و گروه های مختلف مجازی نه تنها باعث تنهایی آدم ها می شود بلکه سیستم ایمنی بدن را هم به شدت کاهش می دهد.

محمدرضا میثاقی کارشناس ارشد روانشناسی گفت: بر اساس سلسله مراتب نیاز هرم مازلو ، انسان بعد از تامین  تغذیه و امنیت ، نیاز به تعلق به گروه دارد. گفتنی است؛ با عضویت در این شبکه ها و گروه های مختلف مجازی، مغز انسان در اثر تکرار یک رابطه مجازی به صورت غیر واقعی، سومین نیاز حیاتی اش که تعلق به گروه است را برآورده می کند.

 

این کارشناس ارشد در ادامه اظهار داشت: عادت به عضویت در گروه های مجازی نیاز اصلی انسان که تعلق به گروه واقعی است را برآورده  نمی کند و مغز انسان را با وجود بودن در گروه های مختلف مریض می کند ، چرا که عضویت در این گروه ها و یا شبکه های اجتماعی لحظه ای است و فقط مربوط به همان چند دقیقه است که بعد از بیرون آمدن از گروه فرد به شدت احساس تنهایی خواهد کرد.


آسیب های جسمی و روانی در کمین قربانیان اینترنت !

 اگر به دنبال زندگی زیبا و سالم هستید بهتر است از آسیب های اینترنت و شبکه های اجتماعی و موبایل و قربانیان این حوزه مطلع شوید .

فناوری ابزار مفیدی ست، اما اکثر افراد نمی دانند که چطور باید از آن به درستی استفاده کرد که همین مسئله می تواند فناوری را به ابزاری مخرب تبدیل کند. 

آسیب های جسمی و روانی در کمین قربانیان اینترنت !

محمدرضا میثاقی کارشناس ارشد روانشناسی  در خصوص آسیب هایی که اینترنت و شبکه های اجتماعی می تواند به خانواده ها بزند گفت : در اینجا به چند موردی که می تواند باعث شود خانواده ها قربانی اینترنت و شبکه های اجتماعی شوند را به شما می گوییم.  

ادامه مطلب ...

چند دقیقه ای به دور از شبکه های اجتماعی با کودک درونتان خلوت کنید!

 امروز می خواهم به سراغ کودک درونتان بروم تا ملاقاتی با آن داشته باشید ، می خواهم چند دقیقه ای در این دنیای همه چیز مجازی و دوروغین در گوشه ای دنج به دور از هر گونه اینترنت و شبکه های اجتماعی با او خلوت کنید تا از مشکلات جسمانی و روانی زیادی در امان بمانید.


چند دقیقه ای به دور از شبکه های اجتماعی با کودک درونتان خلوت کنید!

کودک درون، کودک خردسالی است که در درون همه ماست. این کوچولوی درون وقتی مورد بی‌توجهی قرار می‌گیرد خود را در لایه‌ای می‌پوشاند و در جایی در عمیق‌ترین سطح روان پنهان می‌شود. همه ی ما گاهی تجربه ملاقات با کودک درونمان را داشته ایم اما معمولا "آن را نشناخته ایم.

ادامه مطلب ...

این خوراکی‌ها خواب شیرین را به سراغ چشمانتان می‌آورند

کارشناسان هشدار می‌دهند یکی از دلایل اصلی بی‌خوابی و بدخوابی در افراد رژیم غذایی آنها است.

گفتنی است، براساس تحقیقات صورت گرفته، خوردن برخی غذاها می‌تواند سبب خواب راحت و برخی دیگر سبب بی‌خوابی در افراد شود.

بررسی‌ها نشان می‌دهند، غذاهایی مانند برنج می‌تواند به خواب راحت کمک کند اما خوردن مواد غذایی چون پیتزا و بیسکویت در ساعات آخر شب می‌تواند منجر به بی‌خوابی در افراد شود.

کارشناسان هشدار می‌دهند برخی موادغذایی باعث افزایش سطح ماده شیمیایی سروتونین و برخی دیگر باعث کاهش سطح آن می‌شود.

براین اساس کارشناسان توصیه می‌کنند افراد شبها از خوردن موادغذایی حاوی نمک بالا و نیز چربی اجتناب کنند و در عوض موادغذایی سرشار از ملاتونین مانند گیلاس و انگور را مصرف کنند که باعث آرامش عضلات می‌شود.

کارشناسان توصیه می‌کنند افراد از موادغذایی حاوی کربوهیدرات‌های سالم مانند برنج قهوه‌ای و غلات سبوس‌دار در رژیم غذایی خود شب‌ها استفاده کنند، همچنین مصرف عسل قبل از خواب به تنظیم هورمون‌های استرس مانند کوریتزول و آدرنالین کمک می‌کند و مانع از دیدن کابوس و خواب‌های آشفته در افراد می‌شود.

موز یکی از میوه‌های بسیار مفید برای رفع مشکل بی‌خوابی است زیرا حاوی منیزیم و پتاسیم است که باعث آرام سازی عضلات می‌شود و سبب انتقال احساس خستگی و خواب آلودگی به مغز و بروز خواب می‌شود.

کارشناسان همچنین هشدار می‌دهند افراد از مصرف فست فودها در وعده غذایی شام خودداری کنند زیرا باعث سوزش معده می‌شود، غذاهای حاوی نمک و نیز نوشیدنی‌های حاوی کافئین چون قهوه و یا نوشابه‌های گازدار نیز می‌توانند سبب هوشیار شدن مغز و بی‌خوابی شوند.

یکی دیگر از نوشیدنی‌های خواب آور، چای بابونه است که حاوی فلاونوئید است که نوعی حالت آرام بخشی، رفع اضطراب و احساس خواب آلودگی را در افراد به وجود می‌آورد. 

انگور نیز به دلیل دارا بودن پتاسیم و منیزیم غنی از ملاتونین است و می‌توان مصرف یک خوشه کوچک از انگور تازه قبل از خواب را به عنوان یک ماده درمان بی‌خوابی مورد استفاده قرار داد.

انتهای پیام/