میثاق طب

جمع آوری اطلاعات پزشکی

میثاق طب

جمع آوری اطلاعات پزشکی

با خوردن این مواد غذایی سرما نمی‌خورید

با فرارسیدن پاییز ابتلا به سرماخوردگی و آنفلوانزا به یک اپیدمی ‌تبدیل می‌شود. از آنجا که رعایت توصیه‌های تغذیه‌ای به کوتاه شدن دوره این بیماری‌ها کمک می‌کند، در این مطلب به برخی از این توصیه‌های تغذیه‌ای اشاره خواهیم کرد.

زنجبیل: همه ما زنجبیل را به‌عنوان یک گیاه با خاصیت ضددرد معده و ضدتهوع می‌شناسیم در حالی که برای کاهش شدت علایم سرماخوردگی نیز مفید است. زنجبیل تازه یا پودرشده را می‌توان در تهیه انواع غذاها و حتی نوشیدنی‌ها به کار برد و خاصیت ضدالتهابی آن به بهبود سرماخوردگی و آنفلوانزا کمک می‌کند.

سبزیجات و آب‌ سبزیجات: خوردن انواع سالاد به کوتاه شدن دوره نقاهت بعد از یک آنفلوانزای سخت کمک خواهدکرد. می‌توانید آب سبزی‌های تازه را هم بگیرید و با هم مخلوط و میل کنید. با این کار سیستم ایمنی‌ بدن تقویت می‌شود. آب سبزی‌هایی مانند هویج، گوجه‌فرنگی و حتی کرفس از بهترین‌هاست.

 گوشت بوقلمون:
گوشت این پرنده یکی از منابع عالی پروتئین محسوب می‌شود و خوردن آن به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند. البته اگر همراه آن سبزی‌های تازه‌ای مانند سبزی‌های برگ سبز تیره و گوجه‌فرنگی نیز استفاده شود، این خاصیت افزایش خواهد یافت.

 سوپ مرغ: خوردن مواد غذایی آبکی در دوران سرماخوردگی آب و موادمغذی مورد نیاز بدن را تامین خواهد کرد. در این میان سوپ مرغ یکی از بهترین‌هاست زیرا بررسی‌ها نشان داده‌اند ایمنی بدن را افزایش می‌دهد و از گرفتگی راه‌های بویایی و ابتلا به عفونت‌های باکتریایی و ویروسی جلوگیری می‌کند.

چای گرم: چای سبز و سفید و سیاه به دلیل داشتن ترکیب‌هایی با خاصیت آنتی‌اکسیدانی، به کاهش علایم تنفسی سرماخوردگی و آنفلوانزا کمک می‌کنند. اگر این نوشیدنی‌ها را با عسل و کمی ‌آبلیموی تازه میل کنید، این خاصیت چند برابر خواهد شد.

سیر: سیر را برای طعم دادن به غذاها، به‌ خصوص سوپ، می‌توانید استفاده کنید. این گیاه با خاصیت ضدمیکروبی، از شدت یافتن بیماری‌هایی با منشاء ویروسی و باکتریایی جلوگیری خواهدکرد.

 موز: اگر سرماخوردگی شما علایمی مانند تهوع، استفراغ و اسهال دارد، خوردن موز می‌تواند به کاهش شدت این علایم کمک کند. موز میوه‌ای آسان‌هضم است و پوره یا تکه‌هایی از آن، غذایی مناسب برای مبتلایان به این بیماری محسوب می‌شود.

انتهای پیام/

 

منبع: سیمرغ

معجزه سلامت را از پوست این میوه بخواهید

دانشمندان به افرادی که خواستار کاهش وزن و رسیدن به تناسب اندام هستند، توصیه می‌کنند علاوه بر مصرف خود میوه موز، پوست آن را به صورت پخته، آب‌پز و یا سرخ شده در رژیم غذایی خود قرار دهند.

گفتنی است، با وجود غیر عادی بودن مصرف پوست موز در برخی جوامع ، رژیم غذایی روزانه بسیاری از کشورها از جمله شبه قاره هند و مجمع‌الجزایر دریای ‌کارائیب استفاده می‌شود.

بررسی‌ها نشان می‌دهند، پوست موز حاوی انواع ویتامین‌ها، مواد مغزی و آنتی اکسیدان‌های فراوان است.

اما در عین حال کارشناسان توصیه می‌کنند از مصرف پوست موزی که با کود‌های شیمیایی مورد سمپاشی قرار گرفته افراد خودداری کنند و نیز پوست موز را بطور کامل شستشو دهند.

کارشناسان فیبر اضافی موجود در موز را حاوی پتاسیم، ویتامینc و ویتامین B6، ویتامین A و ویتامین B12می‌دانند.

مصرف پوست موز به صورت موضعی نیز سبب تسکین ‌دهندگی نیش حشرات و همین‌ طور قابلیت سفید‌ کردن دندان‌ها است.

نتایج استفاده از پوست موز در کاربرد‌های دارویی در مجلات ‌فیتوشیمی و Pharmacoynosy به چاپ رسیده است.

همچنین پوست موز در درمان و کاهش نقطه کبود‌شده بر سطح پوست اثری معجزه‌ ‌آسا دارد.

سرطان خاموش در کمین مردان ایرانی

 در این جوامع، بسیاری از مردم بیماری‌هایی را که ممکن است به آن مبتلا شوند، می‌شناسند و مطالب مختلفی به آنها درباره بیماری‌ها اطلاع و آموزش داده می‌شود، به همین خاطر آنها با بروز و مشاهده نخستین علائم به پزشک مراجعه و برای ادامه درمان مشورت می‌کنند ولی کشورهای درحال توسعه با مراجعه دیررس بیماران بویژه بیماران مرد مواجه هستند. به نظر می‌رسد در این جوامع، مردان کمتر به سلامتی خود بها می‌دهند.


سرطان پروستات به عنوان سومین سرطان کشنده در کشور ما اعلام شده است و با توجه به مشکلات زیادی که هر روزه در حال افزایش است، آمار آن نیز بیشتر می‌شود و به عنوان یکی از بدترین انواع بیماری‌های غیرواگیر است به طوری که حتی در کشورهای اروپایی که در بهترین شرایط از لحاظ درمانی به سر می‌برند، سالانه حدود 40 هزار مورد مبتلا به این بیماری، تنها در انگلستان تشخیص داده می‌شود که عوامل مختلفی مانند شرایط زندگی، وضع خورد و خوراک و ژنتیک و حتی گروه خونی در آن مؤثر است.

ادامه مطلب ...

کشف تصادفی درمانی برای سرطان

 دانشمندان دانشگاه کپنهاگ بصورت تصادفی راهی را برای تبدیل سلول‌های سرطانی به بافت سالم پیدا کرده‌اند. ادامه مطلب ...

برخی از افراد تصور می کنند که با جدا کردن بخش کپک زده غذا یا نان، بقیه آن سالم است و می تواند مورد استفاده قرار گیرد. 

بر اساس مطالعات محققان وزارت کشاورزی آمریکا، بخش کپک زده و سبز رنگ روی غذا یا نان، نشان می دهد که قارچ یا هاگ (بذر قارچ) در سراسر ماده غذایی ریشه دوانده است و ماده غذایی به طور کامل غیر قابل استفاده است. 

در این گزارش آمده است که اکثر کپک ها بی ضرر هستند؛ ولی برخی از آنان بسیار خطرناکند و به دلیل غیر ممکن بودن تشخیص نوع بی ضرر و خطرناک توسط افراد عادی، بهتر است در صورت مشاهده کمترین کپک روی غذا، ماده غذایی به طور کامل دور ریخته شود. 

برخی از کپک ها حاوی یک ماده سمی به نام مایکوتوکسین هستند که سبب واکنش های آلرژیک و مشکلات تنفسی می شوند. 

همچنین ماده آفلاتوکسین که در برخی کپک ها وجود دارد، سرطان زاست. مایکوتوکسین بیشتر در کپک غلات، آجیل، آب انگور، کرفس و سیب دیده می شود و آفلاتوکسین بیشتر در ذرت، بادام زمینی و حبوبات دیده می شود. 

متخصصان به افراد توصیه می کند که از ظروف دردار برای نگهداری مواد داخل یخچال استفاده کنند و برای جلوگیری از تشکیل کپک، بیشتر از سه یا چهار روز ماده ای داخل یخچال نگهداری نشود. 


منبع: ایرنا 

ثبت سالانه 10 هزار مورد جدید سرطان پستان در ایران

 سرطان پستان شایع‌ترین سرطان در میان زنان است؛ به گونه‌ای که 32 درصد از موارد سرطان زنان را شامل شده و علت اصلی منتهی به مرگ در سنین 40 تا 70 سالگی در زنان به شمار می‌رود؛ از این رو این بیماری نقش مشابه بیماری‌های قلبی عروقی در مردان دارد. شیوع این بیماری هر چند نسبت به سایر کشورها در ایران زیاد نیست ولی متخصصان این حوزه زنگ خطر برای کاهش سن ابتلا به این بیماری در بین زنان ایرانی را به صدا درآورده‌اند. مانند همه انواع سرطان‌ها، سرطان پستان از یک سلول آغاز می‌شود. ایجاد توده، شایع‌ترین علامت سرطان پستان است که در اغلب موارد توسط خود بیمار به صورت اتفاقی کشف می‌شود و در بقیه موارد توسط پزشک در معاینات بالینی مشخص می‌شود. این توده در اغلب موارد بدون درد است از این رو در صورت لمس هر توده در پستان، جهت بررسی آن باید به پزشک مراجعه شود؛ چراکه در این صورت امکان تشخیص و درمان سریع‌تر و در نهایت افزایش شانس بقای مبتلایان را به دنبال دارد. به باور پزشکان متخصص احتمال بقای پنج ساله برای بیماران مبتلا حدود 70 درصد است ولی این احتمال تنها برای بیمارانی است که سرطان در مراحل ابتدایی تشخیص داده شود.

دکتر شهپر حقیقت، معاون پژوهشی و آموزشی پژوهشکده سرطان پستان جهاد دانشگاهی در گفت‌وگو با خبرنگار علمی ایسنا به بررسی وضعیت بروز و شیوع سرطان پستان در کشور از نظر آماری پرداخت و افزود: در حال حاضر طبق آخرین آمار منتشر شده از سوی وزارت بهداشت سالانه حدود 7 هزار و 600 مورد جدید مبتلا به سرطان پستان تشخیص داده می‌شود که با در نظر گرفتن کم شماری منطقی که در سیستم ثبت معمولا وجود دارد می‌توانیم برآورد کنیم که سالانه حدود 10 هزار مورد جدید ابتلا به سرطان پستان در کشور ثبت می‌شود.

وی با مقایسه این عدد با سایر کشورها، به آمارهای سال 2015 کشور آمریکا اشاره کرد و گفت: پیش‌بینی می‌شود در سال 2015 در این کشور حدود 230 تا 240 هزار بیمار مبتلا به سرطان پستان تهاجمی و حدود 60 هزار سرطان غیر تهاجمی ثبت ‌شود و در مجموع در سال جاری میلادی حدود 300 هزار بیمار جدید در آمریکا به ثبت خواهد رسید. ادامه مطلب ...

تشخیص تصادفی سرطان با دوربین موبایل + تصاویر

حدوداً دو ماه پیش جولی فیتزجرالد متوجه تغییراتی در کودک خود شد. هرگاه جولی زیر نوری خاص به چشمان آوری فیتزجرالد نگاه می‌کرد، متوجه چیزی در چشمش می‌شد اما از آن سر نمی‌آورد. کنجکاوی باعث شد تا این مادر اهل ایلینویز آمریکا مدتی در اینترنت جست‌وجو کند تا شاید جوابی برای آن بیابد و سرانجام به داستان زنی رسید که مدعی بود مدت‌ها چشم یکی از بستگانش در تصاویر عکاسی به‌جای رنگ قرمز معمول در تصاویر، انعکاسی سفید داشت و نهایتاً مشخص شد که سرطان داشته است. 

 جولیا همسرش را در جریان گذاشت اما پاتریک به او دلداری می‌داد و آن را مسئله خاصی نمی‌دانست. جولی قانع نشد و با دوربین از چشم پسرش عکس گرفت و در کمال ناباوری متوجه شد که یکی از مردمک‌ها سفید است. او بلافاصله به پزشک متخصص مراجعه کرد و دکتر بیماری رتینوبلاستوما یا تومور شبکیه را تشخیص داد که سریعاً نیز باید چشم تخلیه می‌شد. طبق گزارش‌ها احتمال پخش شدن سرطان و درگیر شدن مغز و خون نیز وجود داشت که خوشبختانه با تخلیه چشم دیگر بافت سرطانی در بدن این کودک وجود ندارد. 

لازم به یادآوری است که رتینوبلاستوما نوعی سرطان پیش‌رونده سریع است. 

تشخیص تصادفی سرطان با دوربین موبایل + تصاویر

ایران در کمربند خشکسالی بدن و سنگ کلیه

 دکتر فاطمه حیدری متخصص کلیه در خصوص علل و راه‌های درمان سنگ کلیه گفت: سنگ‌های ادراری سومین بیماری شایع دستگاه ادراری هستند بطوری که در زمان‌های قدیم نیز انسان‌ها با این بیماری‌ها آشنا بودند و همچنین سابقه‌ی این بیماری در سوگند نامه سقراط نیز وجود دارد. در زمان های گذشته پزشکان باید سوگند یاد می‌کردند که هرگز این بیماری را به دلیل عوارض بسیاری که داشت درمان نکنند البته در ان زمان باروش‌های درمانی این بیماری نیز آشنا نبودند.

ادامه مطلب ...

در محل کار چه کارهایی انجام دهیم تا کمردرد نگیریم؟

دکتر حمید پدرام متخصص ارتوپد می‌گوید: یکی از بیشترین علت کمر درد مخصوصا در خانمها همین مورد به معنای وضعیت نامناسب بدن در هنگام نشستن، خوابیدن و . . . است. نکته‌ای که حتما باید مد نظر داشته باشیم این است که در حالت نشسته بیشترین فشار بر کانال نخاعی وارد می‌آید و این فشار می‌تواند موجب تنگی نخاع شده و ایجاد درد کند و حتی به سمت دیسک پیشرفته پیش رود.

وی ادامه می‌دهد: به مناسبت بالا رفتن سن مفاصل بین مهره‌ای‌ تخریب می‌شود اگر همراه آن شخص بد نشسته باشد، ساییدگی بیشتری به وجود می‌آید و یک آرتروز ساده می‌تواند دردناک شود اگر درست ننشینیم، خستگی عضله فشار بر روی مفاصل و درد به وجود می‌آید. 

دراز کشیدن بر روی زمین، نشستن بر روی صندلی یا مبل؟ 
در شرایط مختلف وضعیت بدن متفاوت است روی زمین دراز کشیدن از همه حالات بهتر است و با نشستن روی صندلی فشار بیشتری روی ستون مهره‌ها وارد می‌شود و زاویه زانو بیشتر است. 
روی مبل نیز لم می‌دهیم و فشار بر روی ستون فقرات بیشتر می‌شود.

بهترین وسیله در سرکار، صندلی مناسب است
حتی هفته‌ای نیم ساعت ورزش عضلات را قوی می‌کند. بهتر است به سلامتیمان بها بدهیم اطلاعات بیشتری کسب کنیم و با پزشک مربوط مشاوره کنیم از وضعیتهایی که حس می‌کنیم صدمه زننده است،‌اجتناب کنیم ورزش حتی هفته‌ای نیم ساعت عضلات را قوی می‌کند و امکان صدمه کمتر است.

دکتر اکبری ارتوپد می‌گوید: پا انداختن روی پای دیگر اشکالی ندارد منتها اگر زاویه پشتی زیاد باشد، فرد مجبور می‌شود به سمت جلو خم شود و فرد تمایل به قوز کردن پیدا می‌کند و در طولانی مدت مهره‌های کمر به هم جوش می‌خورد و ساختارهای داخل شکم فشرده می‌شوند یا اگر پاها آویزان باشد به عضلات کمر کشش وارد می‌شوند و قوس کمر افزایش می‌یابد.

اگر ارتفاع خیلی کوتاه باشد، فرد به سمت حالت کششی می‌دهد و کل قوس های بدن به هم می‌خورد.پشت میز نشین ها بهتر است صندلی را نزدیک میز قرار دهند تا مجبور شوند سر و گردن راخم کنند وگرنه عضلات و رباطهای و عضلات دچار کشیدگی می‌شوند و در طولانی مدت ممکن است التهاب مهره‌ها به وجود آید.

ویژگی‌های صندلی مناسب 
پایه‌های صندلی با طول ساقهای فرد هماهنگ باشد کل پا روی سطح زمین یا چهار پایه قرار گیرد زاویه بین پشتی صندلی و نشیمن‌گاه 90 درجه باشد.صندلی تا حد امکان قابلیت چرخش داشته باشد و محل قرار گیری ساعد داشته باشد. 

محافظت از سر و گردن 
سر و گردن باید طوری باشد که راستا هم قرار گیرد و سر را خم نکنیم و اگر می‌نویسیم و تایپ می‌کنیم باید میزمان به نحوی باشد که شیب 25-30ْ داشته باشد تامجبور نشویم برای داشتن زوایه ْ90  (که زوایه دید مناسب است) گردن را خم نکنیم.

نگذاریم دیر شود 
وی در پایان درمورد برگشت پذیر بودن یا نبودن عوارض گفت: اگر افراد برای درمان دیر مراجعه کنند فقط می‌توان درد را کم کرد چون ساییدگی به وجود آمده است. در صورت مراجعه در زمان مناسب درمان‌ها و حرکات اصلاحی وجود دارد. 

تنها یک مشت آجیل قلب شما را کوک می‌کند


تحقیقات جدید نشان می‌دهد که خوردن روزانه تنها یک مشت آجیل به سرعت سلامت قلب را دربرابر بیماری‌های خطرناک حفظ می‌کند.

مصرف منظم آجیل‌ها این حفاظت سلامتی را طولانی و قوی‌تر می‌کند. همچنین محققان بر این باورند که این خوراکی تاثیرات شگفت‌انگیزی را بر روی سطح کلسترول و انعطاف پذیری رگهای خونی دارد. تنها 4 ساعت پس از مصرف آجیل و یا روغن گردو به سلامت جریان خون کمک می‌کند.

مصرف آجیل به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی سالم‌، به سلامت بدن در برابر بسیاری از بیماری‌ها من جمله بیماری‌های قلبی عروقی کمک کرده و عوامل خطر این بیماری را از بین می‌برد. 

به گفته دکتر پنی کریس استاد تغذیه دانشگاه ایالتی پن در پنسیلوانیا مصرف تعداد اندکی آجیل و یا روغن گردو به مدت 4 روز در هفته می‌توان خطر بیماری‌های قلبی را به طور قابل توجهی کاهش دهد.

این مطالعات برای اولین بار به شناسایی ترکیبات فعال موجود در گردو پرداخته که خواص بیشماری را از آن ارائه داده است. 

گفتنی است که بر اساس این تحقیقات خوردن سه قاشق غذاخوری (51 گرم) از روغن گردو در طول مدت 4 ساعت وضعیت رگ‌های خونی را بهبود می‌بخشد.

ثابت شده است که این روغن خواص ویژه ای را برای سلولهای اندوتلیال ، سلولهایی که برای انعطاف رگ‌های خونی نقش‌ مهمی را بازی می‌کند، دارد.

از آنجا که آجیل تا حد زیادی دارای چربی می‌باشد بهتر است در مصرف آن حد اعتدال را رعایت کرد، اما باید بدانید که چربی آن نیز برای سلامتی بدن مفید است.